Βίντεο των Μαρτύρων του Ιεχωβά Βοηθάει τους Γονείς να Αντιμετωπίσουν μια Εθνική Απειλή για την Υγεία: Τον Εκφοβισμό

Οι γονείς στις Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι ο εκφοβισμός είναι η σημαντικότερη απειλή για την υγεία των παιδιών τους, σύμφωνα με μια Εθνική Δημοσκόπηση για την Υγεία των Παιδιών από το Νοσοκομείο Παίδων του C.S. Mott, την οποία διεξήγαγε το 2017 το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Ο ιστότοπος stopbullying.gov, τον οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας των ΗΠΑ, αποκαλύπτει έναν πιθανό λόγο ανησυχίας των γονέων: Αξιόπιστες έρευνες έδειξαν ότι περίπου το 30% των μαθητών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού στο σχολείο.

Ο Ντέιβιντ Α. Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία στη Νέα Υόρκη, δηλώνει: «Αναγνωρίζουμε ότι ο εκφοβισμός αποτελεί μεγάλη απειλή για τα παιδιά. Στα πλαίσια του Βιβλικού εκπαιδευτικού μας έργου, παράγουμε ύλη που ασχολείται με τον εκφοβισμό και με άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες. Εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, το βίντεο Εκφοβισμός—Νίκησε τον Νταή Χωρίς να τον Αγγίξεις έχει βοηθήσει εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο».

Αυτό το βίντεο με σκίτσα στον ασπροπίνακα, το οποίο διαρκεί λιγότερο από τέσσερα λεπτά, είναι διαθέσιμο στον επίσημο ιστότοπο των Μαρτύρων, jw.org, σε πάνω από 280 γλώσσες, μεταξύ αυτών σε 30 και πλέον νοηματικές γλώσσες.

«Μου άρεσε πολύ η προσέγγιση του θέματος στο βίντεο Εκφοβισμός—Νίκησε τον Νταή Χωρίς να τον Αγγίξεις», λέει η Νατάλια Κάρντινας Σουλουάγκα, συντονίστρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Παιδική και Εφηβική Ψυχική Υγεία του Πανεπιστημίου CES στην Κολομβία, «επειδή στη χώρα μου, για παράδειγμα, οι γονείς διδάσκουν μερικές φορές στα παιδιά τους ότι οι διαφορές λύνονται με τη βία. Νομίζω ότι το βίντεο δίνει ωραίες πρακτικές συμβουλές στα παιδιά που αντιμετωπίζουν εκφοβισμό. Επίσης, το βίντεο φέρνει στην επιφάνεια μια σημαντική αλήθεια για τον εκφοβισμό: Ότι ο καθένας μπορεί να πέσει θύμα του απλώς επειδή είναι διαφορετικός. Αν το καταλάβουν αυτό τα παιδιά, θα νιώθουν καλά μέσα τους και δεν θα ντρέπονται καθόλου για τα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητά τους».

Ο Δρ Ζουν Σαν Χονγκ, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Σουνκιούανκουαν της Νότιας Κορέας, δηλώνει: «Χάρη στα κινούμενα σχέδια, το βίντεο βοηθάει και μαγνητίζει τα παιδιά που αντιμετωπίζουν εκφοβισμό, ιδιαίτερα τα πιο μικρά. Επίσης, νομίζω ότι με τα κινούμενα σχέδια είναι πιο πιθανό να θυμάται ο θεατής τα όσα είδε».

Επιπλέον, ο Δρ Σέλεϊ Χίμελ, συνιδρυτής του διεθνούς Δικτύου Έρευνας για τον Εκφοβισμό, παρατηρεί: «Νομίζω ότι περνάει ένα πολύ καλό μήνυμα στα παιδιά και συμφωνεί με τις έρευνες που γνωρίζω. Γονείς, εκπαιδευτικοί και ενήλικοι που ασχολούνται με παιδιά και νεαρούς θα μπορούσαν να το χρησιμοποιούν για να αρχίζουν συζητήσεις μαζί τους».

Ο κ. Σεμόνιαν καταλήγει: «Ενδιαφερόμαστε πολύ για τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού και ελπίζουμε ότι οι συμβουλές στο βίντεό μας θα τα βοηθήσουν. Όπως δείχνει και το βίντεο, οι νεαροί πρέπει να μιλήσουν σε κάποιον που εμπιστεύονται, ειδικά στους γονείς τους ή σε κάποιον δάσκαλο, ώστε να τους δώσει την απαραίτητη καθοδήγηση και υποστήριξη. Κανείς δεν πρέπει να παλεύει μόνος του με τον εκφοβισμό».

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ: – πηγή
David A. Semonian, Γραφείο Ενημέρωσης, +1-845-524-3000

Recommended For You