Αυτό είναι το πιο πολυτελές τρένο στον κόσμο

Το παρθενικό του ταξίδι έκανε την Πρωτομαγιά στην Ιαπωνία το Shiki-Shima, το πιο πολυτελές τρένο στον κόσμο. Στα 10 του βαγόνια έχει χώρο για 34 επιβάτες το πολύ, οι οποίοι πληρώνουν από 6.000 μέχρι 8.500 ευρώ για ένα ταξίδι αναψυχής 60 ωρών – που μεταφράζεται σε 1,60 έως 2,4 ευρώ το λεπτό. Αν σας φαίνονται πολλά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαφωνούν μαζί σας – όλα τα δρομολόγια είναι ήδη κλεισμένα μέχρι και τον Μάρτιο του 2018.

 

Διαθέτει δύο βαγόνια παρατήρησης με τεράστια παράθυρα, βαγόνι σαλονιού, βαγόνι εστιατορίου και τα υπόλοιπα έξι καταλαμβάνονται από σουίτες – τρεις ανά βαγόνι, εκτός από τις δύο deluxe σουίτες που έχουν ένα βαγόνι δικό τους.

Το όνομα Shiki-Shima μεταφράζεται ως Νησί των Τεσσάρων Εποχών. Με ανώτατη ταχύτητα τα 110 χλμ/ώρα το τρένο είναι… σαλιγκάρι για τα στάνταρντ της Ιαπωνίας, αλλά εδώ σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Η αναχώρηση γίνεται από την πριβέ πλατφόρμα 13,5 (κάπως «Χάρι Πότερ» δεν ακούγεται αυτό;) στο σταθμό Ueno του Τόκιο. Το Shiki-Shima διασχίζει την ανατολική Ιαπωνία μέχρι το Χοκάιντο και επιστρέφει στο Τόκιο. Κατά διαστήματα γίνονται στάσεις και ο κόσμος αποβιβάζεται για περιηγήσεις ή φαγητό. Αλλά και στο εστιατόριο του τρένου σερβίρονται γεύματα από σεφ με αστέρι Μισελέν.

Τυ Shiki-Shima σχεδίασε ο Κεν Οκουγιάμα, από το χέρι του οποίου γεννήθηκε η Ferrari Enzo, και η κατασκευή του κόστισε 40,5 εκατ. ευρώ. Από τις 16 Ιουνίου θα αρχίσει τα ταξίδια και το εξίσου πολυτελές τρένο Mizukaze, καλύπτοντας τη δυτική πλευρά της χώρας


... αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like ...

Γράψου στο NewsLetter για να μην χάνεις κανένα μας άρθρο