Αυστραλία: Ζητούνται… πλεκτά πουλόβερ για την προστασία των πιγκουίνων!

Σε όσους επιδίδονται στο πλέξιμο κάνει έκκληση μία οργάνωση για την προστασία των πιγκουΐνων στην Αυστραλία ζητώντας τους να φτιάξουν πουλόβερ τα οποία θα προστατεύσουν τα συμπαθέστατα θαλάσσια πουλιά από την περιβαλλοντική μόλυνση.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Telegraph», οι πιγκουΐνοι χρειάζονται τα μάλλινα πουλόβερ αφενός για να ζεσταίνονται και αφετέρου για να μην μαδούν με το ράμφος τα φτερά τους ή να καταπίνουν τις τοξικές ουσίες σε περίπτωση μόλυνσης της περιοχής όπου ζουν με πετρέλαιο.

«Όσο υπάρχουν πετρελαιοκηλίδες που μολύνουν τους ωκεανούς, τα πουλόβερ θα συνεχίζουν να σώζουν ζωές. Και μάλιστα πολλές», επισημαίνει η εθελόντρια, Ατζέλικα Ρεγκενστάιν .

Τα πουλόβερ αφαιρούνται μόλις τα ζώα ανακτήσουν τη θερμοκρασία τους και μπορούν πλέον να πλυθούν και να καθαριστούν από εξειδικευμένο προσωπικό.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι πιγκουΐνοι χρειάζονται τα μάλλινα πουλόβερ για να μην καταπίνουν τοξικές ουσίες από τις πετρελαιοκηλίδες, όταν καθαρίζουν το πτέρωμα τους με το ράμφος τους.

Επίσης, τα πουλόβερ αυτά ζεσταίνουν τους μόλις 40 εκατοστών ύψους πιγκουΐνους, γιατί η επαφή με το πετρέλαιο χωρίζει τα φτερά τους, αφήνει το νερό να περάσει από αυτά, με αποτέλεσμα τα πουλιά να βαραίνουν και να μην μπορούν να αναζητήσουν την τροφή τους.

http://www.briefingnews.gr

Recommended For You