Από σήμερα δωρεάν διανομή τροφίμων σε 800.000 δικαιούχους

Ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή του προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες.
Πρώτα διανεμόμενα προϊόντα είναι τα ζυμαρικά και η κεφαλογραβιέρα και πρώτος σταθμός διανομής το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μαρούσι. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ.ευρώ.
Το σύνολο των δικαιούχων του προγράμματος θα ξεπεράσει τις 800.000, ενώ εμπλέκονται περισσότεροι από 1.000 φορείς (κοινωνικοί εταίροι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) για την υλοποίηση, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων και πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, που συμβάλλουν τόσο στην επιλογή των τελικών δικαιούχων, όσο και στην υλοποίηση της διανομής σε όλη τη χώρα.
Για την απρόσκοπτη και με πλήρη διαφάνεια διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας το υπουργείο, όπως είχε εξαγγείλει ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης, προχώρησε στο χωρισμό της χώρας σε τρεις γεωγραφικές ζώνες για κάθε προϊόν δωρεάν διανομής, ώστε να ευνοηθεί η συμμετοχή περισσότερων ενδιαφερομένων και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ποσότητα διανομής προς τους δικαιούχους.
Η συμμετοχή ήταν πολύ πιο διευρυμένη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και ο ανταγωνισμός υπήρξε ιδιαίτερα ενισχυμένος, καθώς για πρώτη φορά συμμετείχαν τόσες υποψήφιες εταιρείες, και όπως αναφέρθηκε δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής και σε εταιρείες μικρότερου οικονομικού μεγέθους και σε Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε η διανομή των τροφίμων από τους αναδόχους να ολοκληρωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Πηγή: agelioforos.gr

Recommended For You