Ανταποδοτική ανακύκλωση μέσω κινητής τηλεφωνίας στoύς δήμους Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

imagesΤην πιλοτική εφαρμογή συστήματος μέσω του οποίου οι πολίτες θα αποκτούν δωρεάν χρόνο ομιλίας στο κινητό τηλέφωνό τους ως ανταμοιβή για την ανακύκλωση, σε 2.000 νοικοκυριά του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση του την Τρίτη, 5 Απριλίου.

Η λειτουργία του συστήματος στηρίζεται στην προμήθεια ειδικών σακουλών με αυτοκόλλητο QR code, το οποίο θα είναι μοναδικό για κάθε νοικοκυριό.

Η σακούλα αυτή θα χρησιμοποιείται για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, (χαρτί, γυαλί, πλαστικό και μεταλλικά αντικείμενα), και θα τοποθετείται στους κάδους ανακύκλωσης που υπάρχουν ήδη στο Δήμο.

Όταν η σακούλα φτάσει στο KΔΑΥ Κορωπίου, γίνεται ανάγνωση του κωδικού και πιστώνονται οι ανάλογες μονάδες στο νοικοκυριό που ανήκει και στη συνέχεια δίνεται ο χρόνος κινητής τηλεφωνίας που αναλογεί.

Το όφελος από την ανακύκλωση, μπορεί να φτάνει έως και 30€ / μήνα για κάθε νοικοκυριό.

Όπως αναφέρεται, ο Δήμος αποφάσισε να λειτουργήσει το συγκεκριμένο σύστημα πιλοτικά σε 2000 νοικοκυριά, και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει εντός Απριλίου.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ανέφερε:

«Η ανάπτυξη, η καινοτομία και ο νεοτερισμός πρέπει όχι μόνο να είναι το ζητούμενα, αλλά να δημιουργούνται οι συνθήκες αυτά να γίνονται και πράξη. Οφείλουμε να δίνουμε τη δυνατότητα στο πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας, με καλές ιδέες και εξαιρετικές σπουδές, να δημιουργήσουν την Ελλάδα που οραματιζόμαστε για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και με δεδομένο ότι η σύγχρονη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση αποτελεί μονόδρομο για την προστασία του περιβάλλοντος, δεχτήκαμε με χαρά την καινοτόμα, πρωτοποριακή πρόταση που μας έγινε».

News

Recommended For You