Ανοίγει για το κοινό το μετρό της Θεσσαλονίκης

Για το κοινό θα ανοίξει τη Δευτέρα, 23 Ιουνίου το μετρό της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ο σταθμός «Φλέμινγκ».

Οι πολίτες θα μπορούν από τις 5μ.μ. ως τις 8 μ.μ. να επισκεφθούν τους χώρους του συγκεκριμένου εργοταξίου για να γνωρίσουν το έργο κατασκευής ενός σταθμού από κοντά. Να σημειωθεί ότι η εκσκαφή του συγκεκριμένου σταθμού έχει ολοκληρωθεί, μέχρι και το επίπεδο ‘-3, ενώ μένει να κατασκευαστεί η πλάκα θεμελίωσης ( δαπέδου), για να ολοκληρωθούν τα έργα πολιτικού μηχανικού.

Σημειώνουμε ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι ενήλικες.

Από το συγκεκριμένο σταθμό έχουν αποσπασθεί οι αρχαιότητες που ήρθαν στο φως και έχουν μεταφερθεί προς φύλαξη, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων πολιτικού μηχανικού, κάτι που θα γίνει οπωσδήποτε εντός του 2014, θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην οδό Μακεδονίας.

Επιπλέον, την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσουν οι εργασίες μεταφοράς των δύο ΤΒΜ ( μετροπόντικες), από τους χώρους του σταθμού «Ανάληψη» ( σταθμευμένοι εκεί από το Δεκέμβριο του 2012), στη «Νέα Ελβετία», ώστε να συνεχιστεί η διάνοιξη των σηράγγων, αυτή τη φορά με αντίστροφη κατεύθυνση, από ανατολικά προς τα δυτικά. Την περιοχή θα επισκεφθούν στη 1μ.μ. ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος καθώς και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Για να γίνει η μεταφορά των ΤΒΜ θα κλείσει αναγκαστικά και πάλι η οδός Δελφών, στο τμήμα από Μπότσαρη μέχρι Πέτρου Συνδίκα. Το τμήμα του δρόμου θα μείνει κλειστό για περίπου τρεισήμισι μήνες και οι μετροπόντικες θα αρχίσουν πάλι να δουλεύουν περί το τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου.

Recommended For You