Ανακοίνωση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ για το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι κοινωνική και δημοκρατική κατάκτηση. Ο πραξικοπηματικός – στα όρια φασιστικού καθεστώτος – τρόπος με τον οποίο αποφάσισε η τρικομματική Κυβέρνηση την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ, η ιδιοκτησιακή αντίληψη ενός δημόσιου αγαθού και η χυδαία συκοφάντηση του συνόλου των εργαζομένων της ΕΡΤ σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού, πρέπει να βρουν απέναντί τους το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Η αντίσταση στο κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι απλά ζήτημα στήριξης των 2656 εργαζομένων. Είναι πρωτίστως ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του Κράτους, καθώς ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν έχει τέλος. Εξάλλου είναι νωπές οι μνήμες της «αυτοδίκαιης αργίας» με το Νόμο Μανιτάκη, ο οποίος καταργεί το τεκμήριο αθωότητας, η επιστράτευση των εκπαιδευτικών και πολλά άλλα.
H ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ καταγγέλλει το αντιδημοκρατικό πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, δηλώνει ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων της, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία, συνολικά, και καλεί όλες και όλους τις/τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις και στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
12.06.2013

Recommended For You