Ακούστε τους παράξενους ήχους που βγάζουν οι μπλε φάλαινες

Μια νέα έρευνα μας αποκαλύπτει περίεργους ήχους που χρησιμοποιούν οι απειλούμενες υπό εξαφάνιση μπλε φάλαινες της Νότιας Καλιφόρνιας με στόχο να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Οι επιστήμονες έχοντας τοποθετήσει νωρίτερα σε ορισμένες φάλαινες υποβρύχια μικρόφωνα, παρατήρησαν ότι είχε καταγραφεί μια ποικιλία θορύβων που προήλθαν από τις μπλε φάλαινες ενώ αυτές «μιλούσαν» μεταξύ τους.

Τα συμπεράσματα της έρευνας θα βοηθήσουν τους ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο ζωής των φαλαινών και να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες με γνώμονα τη διάσωσή τους.

 

Η νέα έρευνα δηλώνει επίσης ότι οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι για το σκοπό και τη σημασία των ήχων που παράγουν οι φάλαινες απευθυνόμενες η μια στην άλλη, ωστόσο, κάθε νέα έρευνα τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση του τρόπου επικοινωνίας των θαλάσσιων πλασμάτων. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι οι φάλαινες μπορεί να παράγουν αυτούς τους ήχους με στόχο να διατηρούν την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους, να διευκολύνουν το ζευγάρωμα ή να σηματοδοτούν την παρουσία θηράματος

Οι μπλε φάλαινες έχουν μήκος περίπου 30 μέτρα και το μέσο βάρος τους φτάνει 170 κιλά. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα απειλούμενα ζώα στη γη.

http://perierga.gr

Recommended For You