Έρευνα: Αυτή είναι η τροφή που μας προστατεύει από την ατμοσφαιρική ρύπανση των πόλεων

imagesΕρευνητές από το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ διαπίστωσαν ότι οι τροφές που παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε έχουν προστατευτική δράση ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση και συγκεκριμένα σε πληθώρα σωματιδίων που εκπέμπουν τα εργοστάσια και τα αυτοκίνητα η καύση του ξύλου.

Όπως αναφέρει το onmed.gr, τα σωματίδια αυτά μεταφέρονται στα πνευμόνια μας και έχουν κατά καιρούς συσχετιστεί με τον αυξημένο κίνδυνο αναπνευστικών επιπλοκών, το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, η αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης Ε, που μεταξύ άλλων περιέχεται στο αβοκάντο, μπορεί να εξουδετερώσει εν μέρει τις επιπτώσεις της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Η ευεργετική δράση της βιταμίνης οφείλεται στο γεγονός ότι λειτουργεί ως αντιοξειδωτικός παράγοντας, προστατεύοντας τη μεμβράνη των κυττάρων.

Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε 3-4 mg βιταμίνης Ε την ημέρα (3 mg για τις γυναίκες και 4 mg για τους άνδρες).

Μερίδα 100 γραμμαρίων αβοκάντο παρέχει το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Ε. Σημαντική ποσότητα της πολύτιμης βιταμίνης παρέχει επίσης το σπανάκι και το ελαιόλαδο.

Η ποσότητα βιταμίνης Ε που δεν αξιοποιείται άμεσα από τον οργανισμό αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση, οπότε μπορείτε να ρυθμίσετε την κατανάλωση, για παράδειγμα, σε εβδομαδιαία και όχι σε ημερήσια βάση.

http://www.aftodioikisi.gr

Recommended For You