Έξι μήνες από τη ζωή μας σπαταλάμε για να… βρούμε τι θα φορέσουμε στο γραφείο!

Δεκαεπτά λεπτά την μέρα αφιερώνουν οι γυναίκες κοιτάζοντας την ντουλάπα τους – Δεκατρία λεπτά οι άνδρες – Το 62% των γυναικών πάσχουν από την επονομαζόμενη «οργή της ντουλάπας». Πόση ώρα αφιερώνουμε από τη ζωή μας για να επιλέξουμε τα ρούχα που θα φορέσουμε στο γραφείο; Δεκαεπτά λεπτά κατά μέσο την ημέρα χρειάζονται οι γυναίκες και 13 λεπτά οι άντρες για να αποφασίσουν για τα ρούχα του γραφείου, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η αλυσίδα καταστημάτων Marks and Spencer και δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

perierga.gr - Έξι μήνες από τη ζωή μας σπαταλάμε για να... βρούμε τι θα φορέσουμε στο γραφείο!

H έρευνα αφορά εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 έως 60 ετών. Oι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου κοιτούν τη ντουλάπα τους συνολικά έξι μήνες σε όλη τους την ζωή για να επιλέξουν τα ρούχα της δουλειάς. Αυτό σημαίνει ότι, οι γυναίκες περνούν τέσσερις μέρες το χρόνο βλέποντας την γκαρνταρόμπα τους με σκοπό να επιλέξουν τα ρούχα που θα βάλουν για να πάνε στο γραφείο ενώ οι άνδρες τρεις ημέρες ετησίως. Η έρευνα επισημαίνει επίσης ότι, το 62% των γυναικών πάσχουν από την επονομαζόμενη «οργή της ντουλάπας», δηλαδή νεύρα και παράλογα ξεσπάσματα αφού δεν ξέρουν τι να φορέσουν .

Αλλά και οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου δεν πάνε πίσω από ανασφάλεια. Ένας στους πέντε άνδρες έχει… βγάλει από την ντουλάπα του όλα τα ρούχα και τα πετάξει στο κρεβάτι πασχίζοντας να επιλέξει τη σωστή ενδυμασία για το γραφείο ενώ τουλάχιστον ένας στους τρεις έχει εμφανίσει συμπτώματα από την «οργή της ντουλάπας». Η έρευνα διεξήχθη από τα καταστήματα Μarks & Spencer τα οποία συνεργάζονται με την Oxfam που ενθαρρύνει το κοινό να κάνει «εκκαθάριση» της ντουλάπας δωρίζοντας τα ρούχα που δεν χρησιμοποιεί ή δεν τα θέλει.

Για την διάσημη Βρετανή στυλίστρια Μπέι Γκάρνετ, δεν χρειάζονται πάνω από από 2 λεπτά για να επιλέξει κανείς το ντύσιμό του για το γραφείο αφού όμως έχει κάνει μία προσεκτική τακτοποίηση των ρούχων στην γκαρνταρόμπα του. «Όλοι χρειαζόμαστε μία τακτική ντουλάπα. Αυτό βοηθάει στο να βρίσκουμε εύκολα τα ρούχα μας, αλλά επίσης καθαρίζει το μυαλό μας από την καθημερινή αναζήτηση των σωστών ρούχων για το γραφείο. Ανοίγοντας τη ντουλάπα μας κάθε πρωί, αισθανόμαστε διάφορα συναισθήματα. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως το ντύσιμο είναι για να πάμε στη δουλειά μας,πώς πρέπει να γίνεται με βάση το βάρος μας αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το είδος της δουλειάς μας».

Η μελέτη, που διεξήχθη σε δείγμα δύο χιλιάδων Βρετανών έδειξε πως, κατά μέσο όρο, η ντουλάπα μας διαθέτει 152 αντικείμενα, αλλά μόνο το 44 % τα φοράμε τακτικά . Επιπλέον, ένας στους δέκα εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες, καθυστερούν συστηματικά στη δουλειά γιατί δεν ξέρουν τι να φορέσουν.

Recommended For You