Άφησαν ελεύθερους τους γονείς, μάρτυρες του ιεχωβά, του 5χρονου με καρκίνο στον εγκέφαλο

Ελεύθεροι αφέθησαν οι γονείς του Άσια Κινγκ του 5χρονου αγοριού από τη Βρετανία που πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο, μετά από εντολή ισπανικού δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς διώκονταν και κρατούνταν επειδή τον πήραν από το νοσοκομείο του Σαουθάμπτον όπου νοσηλευόταν χωρίς την έγκριση των γιατρών.

images

Λίγο νωρίτερα οι βρετανικές αρχές είχαν ακυρώσει το ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει σε βάρος του ζευγαριού που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στη νότια Ισπανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο που εξετάζει υποθέσεις εκδόσεων σε άλλες χώρες αποφάσισε να μην περιμένει μέχρι την Τετάρτη, όπως αναμενόταν, αλλά κάλεσε τους γονείς και τους ανακοίνωσε ότι αποφυλακίζονται άμεσα.

Ο Μπρετ αναφέρει ότι έφυγαν από τη Βρετανία λόγω της απελπισίας τους και αναζητώντας μια εναλλακτική θεραπεία για τον γιο τους.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η οικογένεια μετέβη στην Ισπανία για να πουλήσει το εξοχικό που διαθέτει στη χώρα ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τη νέα θεραπεία του Έισα στην Τσεχία.

Ο πατέρας επισημαίνει επίσης ότι οι γιατροί δεν τον άκουγαν και τελικά του είχαν πάρει το παιδί του, γεγονός που τον έκανε να θέλει να φύγει στο εξωτερικό.

http://www.tothemaonline.com

Recommended For You