Άριστα διατηρημένο κέικ φρούτων 106 ετών!

Κέικ φρούτων ανακαλύφθηκε στην Ανταρκτική που μετρά ούτε λίγο ούτε πολύ 106 χρόνια ζωής! Είναι μάλιστα εξαιρετικά διατηρημένο και πιθανόν εγκαταλείφθηκε εκεί περίπου έναν αιώνα πριν από μέλη αποστολής του 1911. Το κέικ ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τα μέλη της Antarctic Heritage Trust, άριστα διατηρημένο μέσα σε μεταλλικό κουτί και τυλιγμένο με το χαρτί της συσκευασίας του.

perierga.gr - Άριστα διατηρημένο κέικ φρούτων 106 ετων!

Βέβαια, το αν μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια είναι άλλο θέμα, καθώς κανείς δεν θα έμπαινε στη διαδικασία της δοκιμής με ένα τρόφιμο τόσο πολυκαιρισμένο. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα αποξηραμένα φρούτα που μπαίνουν σε επιδόρπια έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής καθώς απουσιάζει εντελώς από το εσωτερικό τους η υγρασία, με αποτέλεσμα να μην αλλοιώνονται εύκολα.

perierga.gr - Άριστα διατηρημένο κέικ φρούτων 106 ετων!

“Η χαμηλή περιεκτικότητα του νερού είναι σημαντική για τη διατήρησή τους επειδή πολλοί μικροοργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων που προκαλούν τροφικές ασθένειες, χρειάζονται υγρασία για να αναπαραχθούν”, δήλωσε ο Ben Chapman, υπεύθυνος για την ασφάλεια των τροφίμων. “Από πρακτικής απόψεως, αυτό κάνει τα περισσότερα κέικ φρούτων εξαιρετικά ανθεκτικά στον χρόνο, έτσι ώστε να είναι ασφαλή για βρώση μετά από πολύ καιρό – πραγματικά πολύ καιρό. Αλλά δεν θα συνιστούσα μια δοκιμή από αυτό το κέικ”, συμπληρώνει ο ίδιος.

perierga.gr - Άριστα διατηρημένο κέικ φρούτων 106 ετων!

http://perierga.gr

Recommended For You