«ΘΕΣ» γάλα; Πιες … ένα καινοτόμο εγχείρημα για την Ελλάδα

«ΘΕΣ» γάλα; Πιες». Υπό το γενικό αυτό «σύνθημα» ξεκινάει αύριο από τη Λάρισα, ένα καινοτόμο εγχείρημα για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του οποίου το γάλα θα διατίθεται κατευθείαν από την παραγωγή στην κατανάλωση, ολόφρεσκο και στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Η ιδέα ανήκει στα μέλη του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Λάρισας-Πιερίας «ΘΕΣ Γάλα», μέλη της διοίκησης του οποίου ανακοίνωσαν σήμερα τις λεπτομέρειες για την πρωτόγνωρη αυτή πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν για τα ελληνικά δεδομένα.
Όπως εξήγησαν, σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν τέσσερα αυτοματοποιημένα μηχανήματα σε ισάριθμα καταστήματα που έχουν μισθωθεί στο κέντρο της Λάρισας, από τα οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, φρέσκο παστεριωμένο γάλα.
Το γάλα θα αρμέγεται καθημερινά το πρωί μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα θα βρίσκεται στα μηχανήματα προς διάθεση.
Ο καταναλωτής θα μπορεί να το προμηθεύεται, βάζοντας το αντίστοιχο ποσό στο μηχάνημα, το οποίο ανέρχεται στα 90 λεπτά για το 1 λίτρο και στα 50 λεπτά για το μισό λίτρο. Δίπλα στα μηχανήματα γάλακτος θα υπάρχει και μηχάνημα για την προμήθεια φιαλών πλαστικών ή γυάλινων. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα ο καταναλωτής να προμηθευτεί και προπληρωμένη κάρτα, επίσης από μηχάνημα, οπότε στην περίπτωση αυτή το μπουκάλι παρέχεται δωρεάν.
Στην εφαρμογή της συγκεκριμένης ιδέας, που εφαρμόζεται ήδη σε άλλα κράτη, όπως η Ισπανία και η Ρωσία, κατέληξαν οι 122 παραγωγοί που συμμετέχουν στο Συνεταιρισμό, γιατί παρότι έχουν συμβόλαια με δυο εταιρείες γαλακτοκομικών- τα οποία και θα συνεχίσουν να τηρούν – είχαν πλεόνασμα γάλακτος. Οπότε αποφάσισαν να το διαθέσουν κατευθείαν στην κατανάλωση, προχωρώντας σε καθετοποίηση της παραγωγής. Είναι δε αισιόδοξοι ότι το εγχείρημα θα βρει ανταπόκριση, καθώς και το γάλα είναι ολόφρεσκο και η τιμή η χαμηλότερη της αγοράς όπως λένε οι ίδιοι και η διάθεση του προϊόντος που θα γίνεται καθ’ όλο το 24ωρο βοηθάει στην προμήθειά του από τον καταναλωτή.
kathimerini.gr

Recommended For You