Χρήσιμα κόλπα με τη μηχανή αναζήτησης της Google

Οι περισσότεροι από εμάς, χρησιμοποιούμε καθημερινά την μηχανή αναζήτησης της Google. Είναι ίσως η σημαντικότερη σελίδα του διαδικτύου, καθώς και ο κύριος λόγος που σήμερα η εταιρία Google βρίσκεται στην παγκόσμια κορυφή των εταιριών πληροφορικής.

Τρικ Νο. 1: Ακριβείς Πληροφορίες

Για να περιορίσετε το λήμμα ή την φράση που θέλετε και να δείτε αποκλειστικά αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε τα εισαγωγικά (” “).

Έτσι, παραδείγματος χάριν, η φράση -Ο Τσίπρας είναι κωλοτούμπας- χωρίς εισαγωγικά, σας δίνει περίπου 477 χιλιάδες αποτελέσματα. Εάν όμως χρησιμοποιήσετε εισαγωγικά -“Ο Τσίπρας είναι κωλοτούμπας”- τα αποτελέσματα περιορίζονται στα 56, καθώς είναι μόνο όσα αποτελέσματα περιέχουν επακριβώς την φράση που βάλαμε.

Τρικ Νο. 2: Εξαιρέστε το λήμμα που δεν σας ενδιαφέρει

Πολλές φορές σε μία αναζήτηση μπορεί να εμφανίζονται συσχετιζόμενα αποτελέσματα. Ένα καλό παράδειγμα, είναι η αναζήτηση της φράσης -αγαπημένοι τραγουδιστές- όπου παρουσιάζονται χιλιάδες αποτελέσματα με διάφορους καλλιτέχνες.

Εάν θέλετε να εξαιρέσετε από τα αποτελέσματα κάποιον καλλιτέχνη που δεν σας αρέσει/αφορά, πληκτρολογήστε -αγαπημένοι τραγουδιστές-, το σύμβολο (-) και εν συνεχεία το όνομα αυτού που θέλετε να εξαιρεθεί (πχ αγαπημένοι τραγουδιστές -Πάολα).

Τρικ Νο. 3: Αναζητήστε πληροφορίες μόνο από έναν ιστότοπο

Εάν θέλετε να δείτε τα αποτελέσματα μόνο από μία ιστοσελίδα, γράψτε το λήμμα ή την φράση που σας ενδιαφέρει και προσθέστε “site:” και την συγκεκριμένη ιστοσελίδα που σας ενδιαφέρει.

Έτσι, εάν ψάχνετε όλες τις πληροφορίες της σελίδας dwrean.net για τον Google Chrome θα γράψετε -google chrome site:dwrean.net- και θα σας εμφανιστούν όλα τα άρθα του dwrean.net που περιέχουν πληροφορίες για τον Google Chrome.

Τρικ Νο. 4: Αναζήτηση σε συγκεκριμένα αρχεία

Εάν ενδιαφέρεστε για αναζήτηση αποτελεσμάτων που υπάρχουν σε συγκεκριμένα αρχεία, τότε, στην αναζήτησή σας θα προσθέσετε “filetype:” και τον τύπο του αρχείου που σας ενδιαφέρει.

Έτσι, εάν θέλετε να δείτε αποτελέσματα για τη φράση -κλασική λογοτεχνία- που να περιέχονται σε αρχεία pdf, θα πληκτρολογήσετε -κλασική λογοτεχνία filetype:pdf-.

Τρικ Νο. 5: Κομπιουτεράκι

Εάν θέλετε να κάνετε κάποια μαθηματική πράξη, η μηχανή αναζήτησης της Google σας προσφέρει μία υπερπλήρης αριθμομηχανή.

Πληκτρολογήστε στην αναζήτηση -αριθμομηχανή- ή -κομπιουτεράκι-. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε την αγγλική λέξη -calculator- ή Calc-, θα επιστρέψει το ίδιο αποτέλεσμα.

Τρικ Νο. 6: Ενημέρωση καιρού

Εάν θέλετε ενημέρωση για τον καιρό από οποιαδήποτε μεγάλη πόλη του κόσμου, αντί να ψάχνετε σε διάφορες ιστοσελίδες, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε από την αναζήτηση της Google.

Γράψτε -καιρός Εύοσμος-, θα σας εμφανιστούν οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες για την δήμο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, αλλά και η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες.

Recommended For You