Φάλαινα προστάτεψε δύτρια από καρχαρία! Η διάσωση καταγράφηκε σε κάμερα δείτε το video

Στη διάσωση μιας δύτριας από καρχαρία τίγρη έσπευσε μια μεγάπτερη φάλαινα, ή καμπούρα φάλαινα! Η βιολόγος Nαν Χάουζερ κολυμπούσε στα ανοιχτά των ακτών του νησιού Ραροτόνγκα, στις νήσους Κουκ, όταν το γιγαντιαίο πλάσμα την προσέγγισε για να αποτρέψει μια «δυνητικά θανατηφόρα» επίθεση από τον, μήκους τεσσάρων μέτρων, καρχαρία. Η εντυπωσιακή διάσωση καταγράφηκε σε κάμερα.

Όπως δήλωσε η 63χρονη βιολόγος, το περιστατικό απέδειξε ότι είναι στη φύση του συγκεκριμένου θηλαστικού να προστατεύει άλλα είδη, περιλαμβανομένων των ανθρώπων.

Η γιγαντιαία φάλαινα έβαλε τη γυναίκα, κάτω από το θωρακικό πτερύγιο της και την έσπρωξε με το κεφάλι και το στόμα για περίπου 10 λεπτά.

Η Χάουζερ συνειδητοποίησε αργότερα ότι ο καρχαρίας ήταν κοντά και ότι η φάλαινα την οδήγησε μακριά από τον κίνδυνο, καθώς αρχικά πίστεψε ότι ο καρχαρίας δεν ήταν παρά μια άλλη φάλαινα.

Η βιολόγος είχε ήδη ξανακούσει για την αλτρουιστική συμπεριφορά των φαλαινών, καθώς προστατεύουν τα μικρά τους, άλλα είδη φαλαινών, φώκιες και δελφίνια, αλλά οι επιστήμονες δεν είχαν δει ποτέ φάλαινες να προστατεύουν ανθρώπους. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι τα δελφίνια έχουν διασώσει ή βοηθήσει ανθρώπους όταν βρέθηκαν σε κίνδυνο.

Recommended For You