Τώρα θα αναζητάς τις εικόνες σου «αλλιώς» στη Google

Όσοι χρησιμοποιείτε τη Google για να αναζητήσετε εικόνες, συνήθως αντιμετωπίζετε δύο προβλήματα: πρώτον, τα αποτελέσματα εμφανίζονται ως «σούπα» στη σελίδα σας και για να δείτε λίγο πιο προσεκτικά λεπτομέρειες για την εικόνα που θέλετε, πρέπει να κάνετε πολλά κλικ. Επίσης, αυτά τα πολλά κλικ οδηγούν σε ένα μεγάλο αριθμό redirections, με αποτέλεσμα αυτό να σας κοστίζει χρόνο, κόπο και bandwidth.
Η Google ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τις επόμενες μέρες, η αναζήτηση εικόνων αλλάζει. Τόσο η προεπισκόπηση των εικόνων θα είναι μέσα στη σελίδα, αλλά και τα metadata, οι πληροφορίες δηλαδή για την εικόνα, θα είναι διαθέσιμες εκεί, μπροστά σας, χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στο site που τις φιλοξενεί για να δείτε τις πληροφορίες.
Η περιήγηση στις φωτογραφίες στη σελίδα αποτελεσμάτων θα γίνεται μέσα από τη σελίδα αναζήτησης με την χρήση του keyboard (αυτό σημαίνει πως θα μπορείτε και να κάνετε ευκολότερη περιήγηση από οθόνες αφής) ενώ αν πάραυτα θέλετε να επισκεφτείτε το site που φιλοξενεί την εικόνα, το domain name του site, θα είναι ενεργό για να κάνετε κλικ πάνω του.
Η Google αλλάζει την αναζήτηση στις εικόνες, όπως έχει αλλάξει ήδη γενικότερα τα κριτήρια αναζήτησης, ξεκινώντας από την Αγγλική γλώσσα και τους Αμερικανούς χρήστες με το Knowledge Graph. Για τον τελικό χρήστη, αυτό σημαίνει πιο άμεση και εύκολα προσβάσιμη πληροφορία. Αυτοί που ανησυχούν είναι οι webmasters, οι ιδιοκτήτες των sites.
Αρκετοί από εμάς λοιπόν, μέχρι τώρα, κερδίζαμε αρκετά κλικ από τις φωτογραφίες που αναζητά ο κόσμος στη Google. Αυτό θα σταματήσει, εφόσον οι χρήστες δεν θα οδηγούνται στο site μας για να πάρουν την φωτογραφία παρά μόνο αν θέλουν να κάνουν κλικ στο URL μας για κάποιο λόγο. Η Google λέει πως αυτό θα κάνει ακόμα πιο σωστά τα στατιστικά επισκεψιμότητας και δεν έχει άδικο. Εμείς, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερες πρωτότυπες φωτογραφίες, ώστε ο χρήστης που θα βρίσκει μία φωτογραφία από το site μας να γνωρίζει ότι εκεί, θα βρει κι άλλες ενδιαφέρουσες. Το SEO όπως το γνωρίζαμε, αλλάζει και αλλάζει από την Google.
Πηγή: The Next Web

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You