Το παραδεισένιο νησάκι στο Αιγαίο όπου κατοικεί μόνο μια οικογένεια

Η ελληνική ακτογραμμή προσφέρει έναν απίστευτο πλούτο από μικρά, νησάκια και κόλπους, τοποθεσίες που ακόμη και στη σημερινή εποχή, όπου όλα εξερευνώνται και φωτογραφίζονται μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, παραμένουν ανεξερεύνητα- μικροί παράδεισοι ηρεμίας και φυσικής ομορφιάς.

Μία τέτοια περίπτωση, είναι και το νησάκι Μαράθι, στα ανατολικά της Πάτμου.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1978.

Η οικογένεια Αιμιλιανού, ο Παντελής και η Κατίνα με τα δύο τους παιδιά, Μανώλη και Τούλα, αποφάσισαν μετά από δεκαπέντε χρόνια απουσίας στη μακρινή Αυστραλία να εγκατασταθούν στη βραχονησίδα Μαράθι για να φτιάξουν το δικό τους μικρό παράδεισο στην Ελλάδα.

Το Μαράθι είναι ένα νησάκι 355 στρέμματα ανατολικά της Πάτμου με συνολική ακτογραμμή περίπου 4 χιλιόμετρα. Στο νησί τότε δεν υπήρχε ίχνος δέντρου, νερού, ούτε ηλεκτρισμός.

Η πορεία δεν ήταν καθόλου εύκολη. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Παντελή και την Κατίνα να πραγματοποιήσουν το όραμά τους.

Φωτογραφία από το παρελθόν…

Η νοσταλγία και η αγάπη για τον τόπο τους, μεταφράστηκε σε θέληση, μεράκι και σκληρή δουλειά, μετατρέποντας την έρημη αυτή γη σε μια γοητευτική όαση.

Σήμερα, το Μαράθι είναι μια όαση ησυχίας και φυσικής ομορφιάς

Σήμερα, το Μαράθι αποτελεί καταφύγιο όχι μόνο για τα πουλιά που φιλοξενούνται στον καταπράσινο κήπο της οικογένειας, αλλά και ησυχαστήριο για πολύ κόσμο που θέλει να βρεθεί μακριά από τα φώτα του πολιτισμού και τους θορύβους των μεγάλων πόλεων.

Στο νησί υπάρχει μόνο μία παραλία. Δεν υπάρχουν δρόμοι, ούτε καταστήματα, ούτε αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να ταράξει τη γαλήνη της φύσης εκτός από τα κουδουνάκια των κατσικιών που βόσκουν ελεύθερα πάνω στο νησί.

Η μοναδική παραλία

Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν στις διακοπές τους να γευτούν την γαλήνη της φύσης, τα όμορφα νερά για κολύμπι, την αμμώδη παραλία για ηλιοθεραπεία, απομονωμένους χώρους για διάβασμα σε συνδυασμό με το καλό φαγητό σε ένα πολύ φιλόξενο χώρο.

Και όλα αυτά συνδυάζονται μέσα μία πολύ μικρή ακτίνα καθώς τα δέκα δωμάτια που υπάρχουν και το εστιατόριο βρίσκεται μόλις ελάχιστα μέτρα από την παραλία.

Πηγή: marathi-island.gr

Recommended For You