Το μανιτάρι που βοηθά στην απώλεια βάρους

imagesΤο «κλειδί» στη μάχη κατά της παχυσαρκίας μπορεί να βρίσκεται σε ένα… μανιτάρι.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι ανακάλυψαν ένα στέλεχος μύκητα που μπορεί να ενεργοποιήσει την απώλεια βάρους.

Η κοινή του ονομασία είναι reishi (ganoderma lucidum) και είναι ένα πικρό, σκληρό μανιτάρι που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή, κινέζικη ιατρική για την ενίσχυση της μακροζωίας και της υγείας γενικότερα.

Το συγκεκριμένο είδος μανιταριού, που χρησιμοποιείται μόνο για ιατρικούς σκοπούς και δεν μπορεί να φαγωθεί, μπορεί να καταπολεμήσει και να θεραπεύσει αλλεργίες, ηπατικές νόσους, προβλήματα στους πνεύμονες, διαβήτη, καρκίνο και καρδιακές ασθένειες.

Και τώρα -όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της MailOnline- σύμφωνα με μια νέα έρευνα, μπορεί να μειώσει και το σωματικό βάρος, τις φλεγμονές και την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Chang Gung στην Ταϊβάν έκαναν πειράματα σε ποντίκια, που ακολουθούσαν διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ελπίζουν, ότι το ganoderma lucidum θα μπορούσε να παρέχει τη βάση για μια νέα θεραπεία κατά της παχυσαρκίας.

«Η έρευνά μας δείχνει, ότι το G.lucidum mycelium αποτρέπει τη διαιτητικά προκαλούμενη παχυσαρκία και ανακουφίζει τις φλεγμονές διαμορφώνοντας τη σύνθεση της μικροχλωρίδας του εντέρου».

http://medicalnews.gr

Recommended For You