Το “εργοστάσιο-γίγας” της Tesla μεγαλύτερο κτήριο στον κόσμο

imagesΓνωρίζουμε ότι η Tesla κατασκευάζει ένα “εργοστάσιο-γίγα” το οποίο θα τροφοδοτείται εξολοκλήρου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και όπου θα παράγονται μπαταρίες με ισχύ ικανή να κινήσει 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας του Ήλον Μασκ (διαβάστε λεπτομέρειες για το έργο εδώ).

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο χαρακτηρισμός Gigafactory θα ανταποκρίνεται πράγματι στην κλίμακα της νέας μονάδας.

Τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν την οικοδόμηση ενός κτηρίου επιφάνειας 929.000 τετραγωνικών μέτρων. Το κτήριο θα αποτελείται από έτοιμα, προκατασκευασμένα κομμάτια και έτσι το πρώτο έτοιμο μέρος θα λειτουργήσει πιλοτικά για την υπόλοιπη μονάδα.

Παρόλα αυτά, τα σχεδόν 1000 στρέμματα ίσως αποδειχτούν λίγα για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου της εταιρείας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομητείας Στόρυ της κεντρικής Άιοβα όπου θα κατασκευαστεί η μονάδα, η Tesla αγόρασε ακόμα5.000 στρέμματα γης δίπλα στο “εργοστάσιο-γίγα” και εξετάζει την αγορά ακόμα 1.400 στρεμμάτων.

Η αρχική σκέψη προέβλεπε την κατασκευή του εργοστασίου σε τέσσερεις προκατασκευασμένες μονάδες, ωστόσο πλέον πάμε για επτά και συνολική επιφάνεια 2,2 εκατ. τετρ. μέτρων.

Σύμφωνα με την Wikipedia, εάν και εφόσον τα σχέδια αυτά υλοποιηθούν, το Gigafactory θα είναι το μεγαλύτερο κτήριο στον κόσμο με δεύτερο το εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια.

Δείτε το video!

http://www.econews.gr

Recommended For You