Το Γερμανικό Κράτος Παρασημοφορεί Μάρτυρα του Ιεχωβά

Στις 22 Φεβρουαρίου 2013, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, απένειμε σε μια Μάρτυρα του Ιεχωβά, τη Ματίλντε Χαρτλ, το παράσημο του Τάγματος της Αξίας. Το συγκεκριμένο παράσημο είναι η μεγαλύτερη τιμητική διάκριση σε πολίτη από πλευράς της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την προσφορά του στο έθνος.
Η κ. Χαρτλ, η οποία ζει στη Βαυαρία, τιμήθηκε για την πολυετή φροντίδα του ανάπηρου γιου της, του Μάρτιν, ο οποίος τώρα είναι 26 χρονών. Από παιδί ο Μάρτιν υποφέρει από τη μυϊκή δυστροφία του Ντουσέν, μια ασθένεια που οδηγεί στη σταδιακή εκφύλιση και εξασθένηση των μυών. Ως εκ τούτου, η κ. Χαρτλ πρέπει να σηκώνεται πολλές φορές τη νύχτα για να τον φροντίζει επειδή μεταξύ άλλων χρειάζεται να παρακολουθεί και να ρυθμίζει την αναπνοή του, καθώς επίσης να καθαρίζει την αναπνευστική οδό του από τα φλέγματα για να μην πάθει κάποια λοίμωξη ή πνευμονία. Η κ. Χαρτλ είχε έναν ακόμη γιο τον Μαξ, ο οποίος έπασχε από την ίδια ασθένεια, καθώς και από νοητική υστέρηση. Δυστυχώς, ο Μαξ πέθανε το 2008, σε ηλικία 19 χρονών. Η κ. Χαρτλ φρόντιζε ταυτόχρονα με αγάπη και τα δυο της παιδιά επί πολλά χρόνια.
Όταν τη ρώτησαν πού βρίσκει τη δύναμη να παρέχει τόσο επιμελή φροντίδα, η κ. Χαρτλ απάντησε: «Παίρνω δύναμη από την πίστη μου. Ως Μάρτυρας του Ιεχωβά, θεωρώ τη ζωή ιερή. Θέλω να κάνω τη ζωή του γιου μου πιο γλυκιά παρά την αναπηρία του, και θα συνεχίσω αυτή την προσπάθεια όσο ζω και μπορώ».
Ο πρωθυπουργός επαίνεσε την κ. Χαρτλ και τα υπόλοιπα πρόσωπα που τιμήθηκαν σε αυτή την περίσταση λέγοντας: «Ο καθένας σας συνέβαλε στο να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος».
http://www.jw.org

Recommended For You