Τι πρέπει να κάνετε όταν ψάχνετε για νέα δουλειά

imagesΉρθε η στιγμή να αλλάξετε καριέρα. Περιμένετε. Δείτε τι πρέπει να κάνετε πριν φύγετε απ’ το γραφείο σας.
Η συχνή εναλλαγή εργασίας έχει ξεκινήσει να γίνεται αρκετά σύνηθες, και μάλιστα τα άτομα τα οποία αλλάζουν συχνά δουλειά δεν στιγματίζονται πλέον.
Αν η τωρινή σας δουλειά έχει πάψει να σας γεμίζει και έχετε ξεκινήσει να ψάχνετε για κάτι άλλο, να θυμάστε πως δεν είστε μόνοι σας.
Αυτό που έχει σημασία είναι η μετάβαση αυτή να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται.
Όταν αποφασίσετε πως ήρθε η στιγμή να αλλάξετε δουλειά, θυμηθείτε να κάνετε αυτά τα πράγματα πριν φύγετε:
1. Αξιολογείστε την τωρινή σας εργασία
Πριν ολοκληρώσετε την αίτηση για τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, αφιερώστε μερικά λεπτά στο να σκεφτείτε γιατί θέλετε να φύγετε απ’ την τωρινή σας δουλειά. Τι είναι αυτό που δε σας αρέσει, τι παραπάνω ψάχνετε και τι μάθατε όσο καιρό κάτσατε σε αυτή τη θέση; Αυτή η διαδικασία όχι μόνο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν η αλλαγή εργασίας είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά θα σας βοηθήσει να ορίσετε τους μελλοντικούς σας στόχους.
2. Δημιουργήστε νέες επαφές, ενώ εξακολουθείτε να διατηρείτε παλιές σχέσεις
Ένα σημαντικό κομμάτι στην αλλαγή καριέρας είναι η οικοδόμηση και η ενίσχυση των σχέσεων που χρειάζεστε για να γίνει η μετάβαση αυτή πιο εύκολα και να έχει αποτέλεσμα.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν ελπίζετε να αλλάξετε δουλειά, κλάδο ή να αναλάβετε κάποια θέση που δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία.
Έχει ιδιαίτερη σημασία να βρείτε μέντορες και επαφές σε αυτό το στάδιο. Όταν ψάχνετε για μια νέα δουλειά, ξεκινήστε να πηγαίνετε σε διάφορες συναντήσεις, networking events και συνέδρια με άτομα του χώρου στον οποίο θέλετε να μπείτε και βρείτε άτομα που θα σας δείξουν τον σωστό δρόμο. Βρείτε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν α σας βοηθήσουν και εκμεταλλευτείτε το.
Προσέξτε όμως – εξίσου σημαντικό είναι κάνετε να διατηρήσετε τις σχέσεις με την τωρινή σας εταιρείας σας, ποτέ δε ξέρετε που μπορεί να σας φανούν σημαντικές.
3. Ενημερώστε τον εργοδότη σας την σωστή στιγμή
Όσο νευρικότητα κι αν σας προκαλεί το γεγονός πως πρέπει να πείτε στον εργοδότη σας ότι θα αλλάξετε δουλειά, είναι κάτι που δε μπορείτε να αποφύγετε. Το θέμα είναι πότε είναι η σωστή στιγμή για να το πείτε. Η απάντηση εξαρτάται από εσάς και πότε θα νιώσετε άνετα να ανοίξετε αυτή τη συζήτηση. Μια συμβουλή είναι να περιμένετε μέχρι να έχετε μια σίγουρη προσφορά απ’ τη νέα δουλειά πριν κάνετε κάτι. Τέλος, αυτό που θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ σας είναι να βοηθήσετε στο να βρεθεί αντικαταστάτης και γιατί όχι να τον εκπαιδεύσετε.
http://www.jobnews.gr

Recommended For You