Τι ισχυρίζονται οι «πιστολέρο» της Μανωλάδας – Δένδιας: Δε θα απελαθούν τα θύματα

Πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 37χρονο και έναν 39χρονο οι οποίοι πυροβόλησαν περίπου 200 αλλοδαπούς εργάτες την Τετάρτη, όταν οι τελευταίοι ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.
Σε άμυνα δήλωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οτι βρίσκονταν οι τρεις επιστάτες που κατηγορούνται οτι πυροβόλησαν τους αλλοδαπούς εργάτες στη Μανωλάδα Ηλείας – κατά την απολογία τους – υποστηρίζοντας ότι δέχτηκαν επίθεση με αυτοσχέδια ρόπαλα.
Πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 37χρονο και έναν 39χρονο οι οποίοι πυροβόλησαν περίπου 200 αλλοδαπούς εργάτες την Τετάρτη, όταν οι τελευταίοι ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – από την πλευρά των κατηγορούμενων – κατέθεσαν οτι τους χρωστούσαν μόνο 15 μεροκάματα και οι μετανάστες εξαγριώθηκαν όταν έμαθαν πως θα τους αντικαθιστούσαν, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένοι από τη δουλεία τους. Επίσης, ο ένας από τους τρεις υποστηρίζει ότι δεν εργάζεται στην έκταση, απλά έτυχε να βρέθηκε στο περιστατικό.
Ο ιδιοκτήτης της έκτασης, ισχυρίσθηκε από την πλευρά του ότι δεν είχε καμία ευθύνη για την επίθεση καθώς τη διαχείριση της έκτασης είχε ένας από τους τρεις δράστες.
Σημειώνεται ότι ένας από τους τρεις κατηγορούμενος, ο 21χρονος, έχει βεβαρημένο παρελθόν ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας καθώς τον Αύγουστο 2012 με άλλα δύο άτομα είχαν αρπάξει έναν Αιγύπτιο εργάτη και τον έσυραν με το αυτοκίνητο στους δρόμους του χωριού.
Εναντίον του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, αλλά η δίκη του δεν έχει γίνει ακόμα.
Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο να χορηγήσει άδεια παραμονής στην Ελλάδα, για ανθρωπιστικούς λόγους, στα θύματα της εγκληματικής επίθεσης στη Μανωλάδα Ηλείας, εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, που επισκέφθηκε τους τρεις αλλοδαπούς εργάτες οι οποίοι παραμένουν στο νοσοκομείο Πατρών για νοσηλεία, τους διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να απελαθούν.
Στη Νέα Μανωλαδα μετέβη και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος χαρακτήρισε την επίσκεψη Δένδια στην περιοχή “όχι απλώς υποκριτική, αλλά και απόλυτα αναποτελεσματική”.
Τη Μανωλάδα επισκέφθηκε και αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Νίκο Τσούκαλη. Σημείωσαν ότι «το τραγικό αυτό επεισόδιο αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου και χρειάζεται να αναδειχθούν με τον πιο έντονο τρόπο οι αιτίες που το δημιούργησαν. Έχουμε από τη μία την απουσία της πολιτείας για την εφαρμογή των κανόνων και της νομιμότητας στην περιοχή και από την άλλη την αδιαφορία όλων των τοπικών παραγόντων μηδενός εξαιρουμένου. Στόχος δεν είναι μόνο να συλληφθούν οι ένοχοι, αλλά να μπει οριστικό τέλος στα απάνθρωπα φαινόμενα που διαδραματίζονται στην περιοχή».
ttp://www.skai.gr

Recommended For You