Τα 7 τρόφιμα που δεν ξέρατε πως είναι λαχταριστά στο μπάρμπεκιου

imagesΟ ηλιόλουστος και ζεστός καιρός δημιουργεί στους περισσότερους τη διάθεση να βγουν στα μπαλκόνια και στις αυλές τους και να κάνουν μπάρμπεκιου.

Έχετε, όμως, αναρωτηθεί ποτέ τι άλλο πέρα από τα κλασικά θα μπορούσατε να βάλετε στη σχάρα;

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τα τρόφιμα εκείνα, που πιθανότατα δεν γνωρίζετε, πως είναι λαχταριστά, όταν ψηθούν σε μπάρμπεκιου.

Κλασικό κεικ


Όλοι λατρεύουν το σπιτικό κέικ. Απογειώστε το τοποθετώντας το επάνω στην σχάρα, εκτοξεύοντας την γλύκα του. Αν το επιθυμείτε σερβίρετέ το με τα αγαπημένο σας φρούτο ή παγωτό.

Ροδάκινα

Ένα από τα φρούτα που είναι εξαιρετικό ψημένο στα κάρβουνα είναι το ροδάκινο. Προσθέστε βούτυρο και λίγη μαύρη ζάχαρη και απολαύστε το.

Ντόνατς

Τα ντόνατς είναι απολαυστικό ούτως ή άλλως. Με το να τα βάλετε στη σχάρα θα αποκτήσει μια έξτρα γλυκιά γεύση.

Καρπούζι

Ακόμα ένα φρούτο που ταιριάζει με το μπάρμπεκιου. Γευτείτε το μαζί με τυρί, φέτα κατά προτίμηση, και μερικά κράκερς.
Μπανάνα γεμιστή
Ανοίξτε τη μπανάνα με τέτοιο τρόπο κατά μήκος, ώστε να μπορείτε να τη γεμίσετε. Μέσα τοποθετήστε ό,τι επιθυμείτε, από ζαχαρωτά και σοκολάτα μέχρι ξηρούς καρπούς.

Ελιές

Πριν τις βάλετε στη σχάρα, τοποθετείστε τις μέσα σε ξύδι ή λάδι για κάποιο διάστημα. Ψήστε τις και απολαύστε τις σκέτες ή μέσα σε μια σαλάτα

Σταφύλια
Βάλτε τα στη σχάρα για περίπου 5 λεπτά δεν θέλουν παραπάνω και έπειτα αφεθείτε στην απαράμιλλα γλυκιά νοστιμιά τους. Δοκιμάστε τα σκέτα ή σαν συνοδευτικό σαλάτας.

http://www.iefimerida.gr

Recommended For You