Τα σημεία πίεσης στο σώμα που βελτιώνουν την υγεία σας

Ο τύπος θεραπείας που εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία πίεσης στο σώμα του ανθρώπου, είναι ίσως πιο γνωστός και ως βελονισμός πίεση και εφαρμόζεται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια. 
Πρόκειται για την εφαρμογή πίεσης σε σημεία που βρίσκονται κατά μήκος των “μεσημβρινών” στο σώμα σας για να προωθήσει τη χαλάρωση και τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Υπάρχουν περισσότερα από 400 σημεία βελονισμού στο σώμα.
Υπάρχουν όμως μόνο 12 μεγάλοι “μεσημβρινοί” που συνδέουν συγκεκριμένα όργανα, δημιουργώντας έτσι ένα σύστημα επικοινωνίας σε όλο το σώμα. Σύμφωνα με την κεντρική ιδέα της κινεζικής ιατρικής, οι ασθένειες εμφανίζονται όταν ένας ή περισσότεροι από αυτούς τους μεσημβρινούς είναι μπλοκαρισμένοι ή εκτός ισορροπίας.
Στην Δυτική Ιατρική, οι γιατροί αποδίδουν τα οφέλη του βελονισμού σε παράγοντες όπως η μειωμένη μυϊκή ένταση, η βελτιωμένη κυκλοφορία και η διέγερση ορισμένων χημικών ουσιών του εγκεφάλου, που ονομάζονται ενδορφίνες και οι οποίες που λειτουργούν ως φυσικά παυσίπονα.
Ανεξάρτητα από την υποκείμενη αιτία για την αποτελεσματικότητά του, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα σημεία πίεσης στο σώμα, όπως προκύπτουν από την κινεζική παραδοσιακή ιατρική, είναι μια εναλλακτική θεραπεία για την ανακούφιση ορισμένων ασθενειών και πόνων.
Σε αυτά τα σημεία η πίεση που ασκείται πρέπει να είναι ήπιας έντασης για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι μερικά λεπτά. Για καλύτερα αποτελέσματα, πάρτε αργές, βαθιές αναπνοές καθώς πιέζετε σε αυτά τα σημεία.
Τα 5 βασικά σημεία πίεσης στο σώμα και με ποια προβλήματα συνδέονται … διαβάστε εδώ την συνέχεια

Recommended For You