Τα αρωματικά φυτά από το Μαραθώνα ταξιδεύουν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Ευρώπης

Τα αρωματικά φυτά από το Μαραθώνα ταξιδεύουν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Ευρώπης

Με μια μεγάλη γκάμα ελληνικών αρωματικών φυτών προμηθεύει η εταιρεία Marigold Plants A.E τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Ευρώπης. Ο ΑγροΤύπος, επισκέφθηκε την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής αρωματικών και καλλωπιστικών φυτών στην περιοχή Κάτω Σούλι Μαραθώνα και συνάντησε τον νεαρό (31 ετών) εμπορικό Διευθυντή της Marigold Plants, γεωπόνο, κ. Κρίτων Κιτάντζη. Άνθρωπος με σπουδές στο εξωτερικό και επιχειρηματικό πνεύμα, ο κ. Κιτάντζης έχει καταφέρει να είναι ουσιαστικά ο μοναδικός Έλληνας εξαγωγέας αρωματικών φυτών στην ευρωπαϊκή αγορά. Στους συνεργάτες του συγκαταλέγονται αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως τα Albert Heijn στην Ολλανδία, τα ΟΒΙ στη Γερμανία, τα B&Q στη Μεγάλη Βρετανία και τα ALDI στην Ολλανδία και το Βέλγιο. Στην Ελλάδα η εταιρεία συνεργάζεται με τα Leroy Merlin, τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, αλλά και αρκετά Garden Center.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας φθάνουν τα 250 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης εκ των οποίων τα 60 στρέμματα είναι θερμοκηπιακές καλλιέργειες και τα 190 στρέμματα υπαίθριες.

Η ετήσια παραγωγή φθάνει τις 300.000 γλάστρες (17 εκατοστών) το χρόνο, ενώ στα μικρότερα μεγέθη η παραγωγή ανέρχεται στα 500.000 τεμάχια. Χαρακτηριστικό της ανάπτυξης της εταιρείας και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο είναι το γεγονός ότι το 2003 η ετήσια παραγωγή της δεν ξεπερνούσε τις 20.000 γλάστρες το χρόνο, ενώ σήμερα ξεπερνάει τις 800.000 … διαβάστε εδώ την συνέχεια

Recommended For You