Ταξίδια οπουδήποτε στη Γη σε κάτω από μία ώρα: Ο Elon Musk και η SpaceX θέλουν να το πετύχουν!

Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, παρουσίασε χθες σε συνέδριο σχετικά με το διαστημικό κλάδο τα αναθεωρημένα σχέδια της εταιρείας σχετικά με ταξίδια στη Σελήνη και τον Άρη. Εκείνο όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν το ότι τελείωσε τη συζήτησή του με μια πραγματικά απίστευτη υπόσχεση…

space x

Τη χρήση του ίδιου διαπλανητικού συστήματος πυραύλων για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στη Γη!

Ο Musk πραγματοποίησε επίδειξη της ιδέας στη σκηνή, υποστηρίζοντας ότι θα επιτρέψει στους επιβάτες να πραγματοποιούν “τα περισσότερα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων” σε μόλις 30 λεπτά και να πάνε “οπουδήποτε στη Γη σε λιγότερο από μία ώρα”, με περίπου το ίδιο κόστος με ένα αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης.

Ο Musk πρότεινε να χρησιμοποιηθούν τα mega-rocket του SpaceX (έχουν την κωδική ονομασία Big Fucking Rocket ή BFR) για να απογειωθεί ένα τεράστιο διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από τη Γη. Το διαστημόπλοιο θα μπορεί στη συνέχεια να “προσγειώνεται” σε πλεούμενα pads κοντά σε μεγάλες πόλεις. Τόσο ο νέος πυραύλος όσο και το διαστημόπλοιο βρίσκονται σήμερα στη θεωρία, παρόλο που ο Musk ανέφερε ότι ελπίζει να ξεκινήσει την κατασκευή του μέσα στους επόμενους έξι έως εννιά μήνες.

Στο video της SpaceX που παρουσιάζει την ιδέα, οι επιβάτες αποβιβάζονται σε ένα μεγάλο σκάφος από μια αποβάθρα στη Νέα Υόρκη σε ένα πλεούμενο pad. Από εκεί, επιβιβάζονται στον ίδιο πυραύλο που ο Musk θέλει να χρησιμοποιήσει για να στείλει ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2024. Αλλά αντί να κατευθυνθούν προς έναν άλλο πλανήτη μόλις εγκαταλείψουν την ατμόσφαιρα της Γης, το διαστημόπλοιο πάει προς μια άλλη πόλη – τη Σαγκάη. Μόλις 39 λεπτά και περίπου 7.000 μίλια αργότερα, το σκάφος επανέρχεται στην ατμόσφαιρα και φτάνει σε ένα άλλο floating pad, με τον ίδιο τρόπο που η SpaceX προσγειώνει τους πυραύλους Falcon 9 στη θάλασσα. Άλλα δρομολόγια που προτείνονται στο video περιλαμβάνουν τις διαδρομές Χονγκ Κονγκ Σιγκαπούρη σε 22 λεπτά, Λονδίνο σε Ντουμπάι ή Νέα Υόρκη σε 29 λεπτά και Λος Άντζελες σε Τορόντο σε 24 λεπτά.

Αυτή η προτεινόμενη μέθοδος ταξιδιού θα είναι, μακράν, η ταχύτερη που έχει δημιουργήσει ποτέ η ανθρωπότητα, καθώς το σκάφος μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα έως και 18.000 μίλια την ώρα! – πηγή

Recommended For You