Τέλος στο 25ευρω στα νοσοκομεία – Αντί για αυτό θα ακριβύνουν κατά 5 λεπτά τα τσιγάρα και ο καπνός

– Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πάλι το κέρδος για το Δημόσιο θα είναι 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο
– Με εντολή του Αντώνη Σαμαρά απόψε θα έρθει στη Βουλή τροπολογία για να αποσυρθεί το 25ευρω
– Η αλλαγή αυτή ήρθε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος
– Το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε από την αρχή και ζητούσε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να αποσύρει την τροπολογία

Τελικά το 25 ευρώ που είχε ψηφιστεί εδώ και μήνες λίγο πριν αρχίσει να εφαρμόζεται, αποσύρεται κακείν κακώς, κάτι που προέκυψε από τη συνάντηση, την πρώτη για το 2014, που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών, το θέμα των 25 ευρώ ως εισιτήριο στα νοσοκομεία βρέθηκε στο επίκεντρο μιας και τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκληθεί σοβαρές κόντρες μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζητούσαν την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Υπό το κλίμα αυτής της αντιπαράθεσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ουσιαστικά ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, κάτι που έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, από αυτή την απόσυρση το δημόσιο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, χάνει 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί και έτσι έπρεπε να βρεθεί άμεσα αντίστοιχο ισοδύναμο.

Αρχικά με εντολή Σαμαρά αποφασίστηκε να κατατεθεί μέχρι το βράδυ σχετική τροπολογία που να ακυρώνει το λεγόμενο 25ευρώ. Και όσον αφορά στο ισοδύναμο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν πως θα επιβαρυνθούν άμεσα όσοι καπνίζουν.

Και αυτό γιατί πλέον για να αποσυρθεί το 25ευρώ, αποφασίστηκε πως τα τσιγάρα και ο καπνός θα ακριβύνουν κατά 5 λεπτά το πακέτο. Η κυβέρνηση θεωρεί πως με αυτά τα 5 λεπτά στο πακέτο, το δημόσιο θα εξοικονομήσει 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως αν και υπάρχουν απόψεις πως το κέρδος θα είναι πολύ μεγαλύτερο!

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, έκαναν λόγο για “πολύ σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο της αρχικής μας απόφασης και της μάχης που δώσαμε”. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι αυτό δείχνει πως το 2014 μπορεί να είναι πραγματικά έτος κοινωνικής ευαισθησίας και αποκατάστασης των αδικιών.

Τελευταία νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Recommended For You