Σχετικά με τα γεγονότα στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κομοτηνής

Ανακοινώνεται ότι, σήμερα το μεσημέρι στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κομοτηνής, ομάδες αλλοδαπών προχώρησαν σε ταραχές, προκαλώντας φθορές στους εσωτερικούς χώρους και τον εξοπλισμό δυο κοιτώνων, ενώ επιπλέον έβαλαν φωτιά στον προαύλιο χώρο, χρησιμοποιώντας στρώματα, είδη κλινοστρωμνής και ρουχισμό.

Στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων, εκσφενδόνιζαν πέτρες, γυαλιά, ξύλα, σίδερα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά (4) αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν φθορές και σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο .  
Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τους αλλοδαπούς στους κοιτώνες τους  και να αποκαταστήσουν την τάξη.
Σημειώνεται ότι, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια απολύμανσης, βρέθηκαν στους χώρους του Κέντρου και κατασχέθηκαν ένα  μαχαίρι, ένα κατσαβίδι, ένα ψαλίδι και μια αυτοσχέδια σκάλα .     
Για την ταυτοποίηση των υπαιτίων και το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας  Κομοτηνής. 
Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνει και πάλι ότι η βούληση της συντεταγμένης Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης εκφράζεται, κατά τρόπο αδιαπραγμάτευτο, στο ακόλουθο τετράπτυχο:
 άσυλο, για όσους το δικαιούνται, 
 εθελούσια επιστροφή, μέσω των ειδικών προγραμμάτων, για όσους εκδηλώνουν ανάλογο ενδιαφέρον,
 αναγκαστική απέλαση, για όσους συλλαμβάνονται  και
 παραμονή στα Κέντρα Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιστροφής ή απέλασης.
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You