Συμβουλές για να μην αυξήσετε το βάρος σας στις διακοπές

imagesΒρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγχώνονται σχετικά με την πορεία του σωματικού τους βάρους.

Ωστόσο, το άγχος των κιλών είναι κάτι που θα πρέπει να μείνει έξω από τη… βαλίτσα σας, αφού υπάρχουν ορισμένες απλές κινήσεις που μπορούν να αποτρέψουν μια ανεπιθύμητη αύξηση του βάρους.

Παρακάτω, θα βρείτε πέντε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το βάρος σας την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών:

1. Προγραμματίστε τα γεύματά σας. Το «πρόγραμμα» είναι πιθανότατα κάτι που θέλετε να ξεχάσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών… Ωστόσο, αυτό δεν χρειάζεται να αφορά και τα γεύματά σας. Καταναλώστε καθημερινά πρωινό και φροντίστε να έχετε μαζί σας φρούτα και υγιεινές επιλογές σνακ, ώστε να ρυθμίζετε καλύτερα το αίσθημα πείνας, αποφεύγοντας έτσι την υπερκατανάλωση τροφής στα κυρίως γεύματα. Ακόμη, ρυθμίστε το είδος και την ποσότητα του μεσημεριανού και βραδινού γεύματος, ώστε να υπάρχει μια ισορροπία. Για παράδειγμα,ΑΝ «ξεφύγετε» στο μεσημεριανό σας, φροντίστε να καταναλώσετε ένα ελαφρύ βραδινό, επιλέγοντας μια σαλάτα.

2. Δώστε προσοχή στα καλοκαιρινά ροφήματα. Οι υψηλές θερμοκρασίες, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και η φυσική δραστηριότητα μέσα στη θάλασσα ή στην παραλία, οδηγούν σε αυξημένες απώλειες υγρών, οι οποίες θα πρέπει να αναπληρώνονται. Προτιμήστε το νερό ως κύριο μέσο ενυδάτωσης και περιορίστε την κατανάλωση αναψυκτικών, χυμών και άλλων ροφημάτων που περιέχουν ζάχαρη. Επιπλέον, δώστε προσοχή στα κρύα ροφήματα καφέ, τα οποία μπορεί να προσφέρουν αρκετές θερμίδες, ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής τους.

3. Επιλέξτε «έξυπνα» σε ταβέρνες-εστιατόρια-ταχυφαγεία. Ξεκινήστε το γεύμα σας με σαλάτα και αποφύγετε την υπερκατανάλωση ψωμιού και ελαιόλαδου. Γενικά, προτιμήστε πιάτα σχάρας και συνοδεύστε τα με λαχανικά, αντί για πατάτες, ρύζι ή ζυμαρικά, ενώ εάν παραγγείλετε κάποιο μαγειρευτό ή λαδερό φαγητό ζητήστε η μερίδα σας να είναι ελαφρώς «στεγνή», καθώς η ποσότητα προστιθέμενου ελαιόλαδου στα εστιατόρια είναι συνήθως υπερβολική.

4. Μην το παρακάνετε με το αλκοόλ. Προσπαθήστε να τηρήσετε το μέτρο, καταναλώνοντας έως 2 ποτά/ημέρα εάν είστε άντρας και 1 ποτό/ημέρα εάν είστε γυναίκα. Επιπλέον, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον είδος του ποτού που επιλέγετε και στα επιπλέον συστατικά που μπορεί να περιέχει, όπως αναψυκτικά, χυμούς, λικέρ ή σιρόπι. Τέλος, αποφύγετε ξηρούς καρπούς ή άλλα αλμυρά σνακ που σερβίρονται ως συνοδευτικά.

5. Κινηθείτε! Κατά τη διάρκεια των διακοπών έχετε τη δυνατότητα να κολυμπήσετε, να παίξετε παιχνίδια στη θάλασσα ή στην παραλία και να περπατήσετε στην ύπαιθρο. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία προκειμένου να αυξήσετε την ενεργειακή σας δαπάνη.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Recommended For You