Συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, από τον άδικο χαμό του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός, το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στα Προπύλαια από μαθητές και φοιτητές. Μαθητές και φοιτητές λίγο πριν από τις 12 και μισή ξεκίνησαν πορεία με τελικό προορισμό τη Βουλή. Κλειστοί αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι στο κέντρο. Επίσης, κλειστοί είναι από τις 10 πρωί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο.
Εν τω μεταξύ, μικροένταση δημιουργήθηκε στη Σταδίου όταν οι μαθητές και φοιτητές αντιλήφθηκαν την παρουσία των ΜΑΤ. Τους «απάντησαν» με πέτρες, μπουκάλια και συνθήματα, ενώ η κατάσταση γρήγορα ηρέμησε. Αυτή την ώρα οι σπουδαστές, που υπολογίζονται περίπου στους 2.000, κατευθύνονται και πάλι στο σημείο αφετηρίας τους, τα Προπύλαια. Η αστυνομική παρουσία έξω από τη Βουλή και στο Σύνταγμα είναι ισχυρή και δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν. Ο γνωστός φράχτης έχει στηθεί στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Την ίδια ώρα έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμη διαδηλώσεις  για τις πέντε το απόγευμα από την Νεολαία του Συνασπισμού και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και στις επτά το βράδυ από αντιεξουσιαστές. Στις εννέα το βράδυ έχει προγραμματισθεί μνημόσυνο στον τόπο της δολοφονίας. Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και χιλιάδες αστυνομικοί είναι στο κέντρο της Αθήνας.
Στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας. 
Στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες μαθητές ξεκίνησαν την πορεία τους από την Καμάρα για να τιμήσουν τον άτυχο Αλέξη.
Ένταση επικράτησε στην πορεία των μαθητών, λίγο μετά τις 11.30. Όλα ξεκίνησαν μετά την Καμάρα, όταν οι μαθητές αντιλήφθηκαν την έντονη παρουσία αστυνομικών.
… πάτησε like για την συνέχεια του αρθρου …

http://www.protothema.gr

Recommended For You