Στοκχόλμη. Πράσινο, νησιά και απαράμιλλη ομορφιά στην “πόλη ανάμεσα στις γέφυρες”

Η πανέμορφη σουηδική πρωτεύουσα, ένα μοναδικός προορισμός κάθε εποχή του χρόνου, που θα απολαύσεις βέβαια στο έπακρο το καλοκαίρι, πιο ηλιόλουστη από ποτέ… Υπέροχα κτίρια, ατελείωτο πράσινο και κήποι και πολλές γέφυρες χαρακτηρίζουν τη Στοκχόλμη που εκτείνεται σε 14 νησιά ενώνοντας ουσιαστικά τη λίμνη Malaren με τη θάλασσα της Βαλτικής.

stockholm

Μουσεία αλλά και πολλά αξιοθέατα απαράμιλλης ομορφιάς, μοναδικής αισθητικής κτίρια και επιβλητικές εκκλησίες θα σε συγκινήσουν στις βόλτες σου στη σκανδιναβική μητρόπολη που επιβάλλεται να συμπεριληφθεί στις επόμενες επιλογές σου για ταξίδι.

Και ποια η καλύτερη ευκαιρία για να απολαύσεις τη Στοκχόλμη από την προωθητική ενέργεια που τρέχει η Alcatel, η οποία με την αγορά κάθε POP4 smartphone προσφέρει ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής σε αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η σκανδιναβική πόλη! Το ταξίδι θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά πριν από τις 30/06/2017.

Ας κάνουμε λοιπόν ένα “virtual” ταξίδι έως την πρωτεύουσα της Σουηδίας, για να δούμε μαζί τα αξιοθέατά της και να σε πείσουμε ότι, ναι, πρέπει να την επισκεφθείς!

 gamla stan

– Περιηγήσου στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, την επονομαζόμενη Gamla Stan, η οποία μοιάζει βγαλμένη από βιβλίο ιστορίας. Τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα σπίτια θα σε ταξιδέψουν στο παρελθόν, ενώ εκεί θα βρεις και το στενότερο δρομάκι της πόλης (μόλις 90 εκατοστά πλάτος).

– Επισκέψου την επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας, ένα από τα μεγαλύτερα παλάτια στον κόσμο που περιλαμβάνει πάνω από 600 δωμάτια, καθώς επίσης και άλλα σημαντικά αξιοθέατα για την πόλη όπως το κτίριο της Βουλής και η Βασιλική Όπερα.

vasa museum

– Μη χάσεις το Vasa Museet, στο νησί Djugarden, ουσιαστικά ένα πλοίο του 17ου αιώνα που διατηρείται έως και σήμερα αποτελώντας ένα μοναδικό αξιοθέατο για τη Στοκχόλμη.

– Βόλταρε στο Skansen Open-Air Museum, το παλαιότερο ανοικτό μουσείο στον κόσμο, που βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία.

Museum-Of-Modern-Art-Moderna-Museet

– Μη χάσεις το Moderna Museet, το εξαιρετικό μουσείο μοντέρνας τέχνης με έργα κορυφαίων δημιουργών όπως ο Picasso, ο Dali και ο Matisse, το Εθνικό Μουσείο, αλλά και το Μουσείο Νόμπελ για την ιστορία των βραβείων στην κεντρική πλατεία Stortorget.

– Με μία βόλτα με πλοίο μπορείς να εξερευνήσεις τη Στοκχόλμη με ένα διαφορετικό τρόπο ή να κάνεις μία κρουαζιέρα στο Αρχιπέλαγος.

Sodermalm

– Κράτησε χρόνο για μία επίσκεψη στο μποέμ Sodermalm, μία ζωντανή περιοχή με καταστήματα, καφέ και μπαρ.

metro

– Μην παραλείψουμε να σου πούμε ότι η Στοκχόλμη έχει και υπέροχους σταθμούς Μετρό που αποτελούν από μόνοι τους λόγους επίσκεψης στην πόλη.

os

– Τέλος, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τη σκανδιναβική κουζίνα που φυσικά δίνει έμφαση στα ψάρια. Μπορείς να γευτείς ένα ανοικτό σάντουιτς με ρέγγα, αλλά και να δοκιμάσεις σολομό και πέρκα. Πέρα από αυτά, το “παρών” δίνουν τα περίφημα κεφτεδάκια αλλά και πληθώρα από κόκκινα φρούτα όπως μύρτιλλα. Τοπικά προϊόντα θα δοκιμάσεις σε αγορές όπως η Östermalms Saluhall.

πηγή

Recommended For You