Στα χέρια της Σκλαβενίτης η Μαρινόπουλος – Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

imagesΕίναι οριστικό. Ο Σκλαβενίτης είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Μαρινόπουλου. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στο tribune.gr η συμφωνία έχει κλείσει οριστικά και είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί και επισήμως. Η συμφωνία κατέστη δυνατή αφού βρέθηκε η «χρυσή τομή» με τις τράπεζες για το επιτόκιο του δανείου με το οποίο θα δανειοδοτηθεί η αλυσίδα σούπερ μάρκετ προκειμένου να προβεί στην αγορά και «διάσωση» της Μαρινόπουλος.

Μάλιστα ο Νίκος Καρακίτσος του Κρόνου σε ανάρτησή του στο facebook έδωσε συγχαρητήρια στη Σκλαβενίτης για την κίνηση αυτή. Νίκος Καρακίτσος: Συγχαρητήρια στην οικογένεια Σκλαβενίτη για την απόφαση να αναλάβει την “Μαρινόπουλος” Οι ίδιες έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η Σκλαβενίτης έχει έρθει σε συμφωνία και με την πλειοψηφία των προμηθευτών και των πιστωτών της Μαρινόπουλος για το πως θα αποπληρωθούν τα χρέη της πρώτης προς αυτούς, κάνοντας λόγο για ένα «κούρεμα» των απαιτήσεων της τάξης του 50%.

Σήμερα οι υποχρεώσεις της Μαρινόπουλος ανέρχονται στα 1,8 δισ. ευρώ και πρέπει να πέσουν πολύκάτω του ενός δισ. ευρώ, για να είναι βιώσιμο το νέο σχήμα.

Ταυτόχρονα ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο από την πλευρά της Σκλαβενίτης, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνεργασία με την πλειοψηφία των προμηθευτών αφού έστω και με «κούρεμα» θα αποπληρωθούν, ώστε άμεσα για γεμίσουν και πάλι με προϊόντα τα ράφια των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος και να συνεχιστεί ομαλά πλέον η λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα σούπερ μάρκετ του Μαρινόπουλου σε πρώτη φάση θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα.

http://www.thebest.gr/

Recommended For You