Σολομός με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Εύκολο, υγιεινό και τόσο νόστιμο! Τα ντοματίνια και οι ελιές δένουν τέλεια με τη γεύση του σολομού σε ένα πιάτο που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Υλικά για 4 άτομα:

4 φιλέτα σολομού
2 κ. γλ. αλεύρι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι ελιές, χωρίς το κουκούτσι
300 γρ. μοτσαρέλα
1 κ. σ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με 1 κ. γλ. αλεύρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά. Πριν αναποδογυρίσουμε τα φιλέτα, αλατοπιπερώνουμε ξανά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι. Αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σολομό με ένα πιάτο.

Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο στο τηγάνι και χαμηλώνουμε την ένταση στο μισό. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τις ελιές και κλείνουμε το μάτι.

Ξαναρίχνουμε το σολομό στο τηγάνι, μαζί με τη μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.

Recommended For You