Σκότωσαν μυστηριώδες πλάσμα στις ΗΠΑ – “Δεν έχουμε ιδέα τι είναι” λένε οι ειδικοί

Αγρότης πυροβόλησε το περίεργο πλάσμα, όταν αυτό πλησίασε τα ζώα του. Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA περιμένουν οι επιστήμονες

Σύγχυση έχει προκαλέσει στους ειδικούς της άγριας φύσης στις ΗΠΑ ένα περίεργο ζώο, που μοιάζει με λύκο, το οποίο σκοτώθηκε από έναν αγρότη στη Μοντάνα.

Ο άνδρας πυροβόλησε το πλάσμα την περασμένη εβδομάδα, όταν το είδε να πλησιάζει τα ζώα του, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Εμπειρογνώμονες του κράτους τόνισαν ότι ήταν αδύνατο να διαπιστώσουν για τι ακριβώς πρόκειται.

Αφού το εξέτασαν, είπαν ότι έχουν αμφιβολίες για το αν είναι λύκος, καθώς τα δόντια του είναι πολύ μικρά, τα μπροστινά του πόδια ασυνήθιστα μικρά και τα μπροστινά του πόδια πολύ μεγάλα.

Επακόλουθο ήταν στο διαδίκτυο να κυκλοφορήσουν διάφορες θεωρίες ότι μπορεί να είναι λυκάνθρωπος, μια νεαρή αρκούδα γκρίζλι ή ακόμα και “συγγενής” του Μεγαλοπόδαρου.

Το τμήμα Ψαριών, Άγριας Ζωής και Πάρκων της Μοντάνα (FWP) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επρόκειτο για “ένα νεαρό, μη θηλάζων θηλαστικό της οικογένειας των σκύλων, η οποία περιλαμβάνει σκύλους, αλεπούδες, κογιότ και λύκους”.

“Δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να είναι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA”, δήλωσε ο Μπρους Έιτσλι, εκπρόσωπος του τμήματος στην Great Falls Tribune, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εξέταση θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση του ζώου.

“Πολλά πράγματα κέντρισαν την προσοχή μου όταν είδα τις φωτογραφίες. Τα αυτιά είναι πολύ μεγάλα, τα πόδια φαίνονται λίγο κοντά και το τρίχωμα φαίνεται περίεργο”, επεσήμανε στην εφημερίδα o Τάι Σμούκερ, ειδικός στους λύκους του FWP.

Ο επιστήμονας αναφέρθηκε και στις θεωρίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και οι οποίες, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι μπορεί να είναι ανταρόλυκος. “Πρώτα απ’ όλα, ανταρόλυκος (dire wolf) ήταν τραγούδι των Greatful Dead το 1971”, είπε αστειευόμενος ο Έιτσλι. Και συνέχισε: “Δεύτερον είναι ένα προϊστορικό χώρο, κατά συνέπεια δεν υπάρχει”.

Απέχει, επίσης, πολύ από το θρυλικό Τσουπακάμπρα, όπως λένε ορισμένοι ενώ άλλοι αναρωτιούνται αν πρόκειται για “σκυλάνθρωπο”. Άλλοι εκτιμούν ότι είναι υβρίδιο κογιότ και λύκου ή ίσως ένα λυκόσκυλο που εκτράφηκε σε κατάσταση αιχμαλωσίας και μετά απελευθερώθηκε στην άγρια φύση.

Recommended For You