Σημαντικές ζημιές από το σεισμό στο Ληξούρι. Ενεργοποιήθηκε ο Ξενοκράτης. Αισθητός από την Κέρκυρα έως την Αθήνα!

Ζημιές έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην Κεφαλονιά ο μεγάλος σεισμός εντάσεως, που έγινε στις 15:55 σήμερα 26/1 το μεσημέρι με επίκεντρο το Ληξούρι της Κεφαλονιάς! Η έκταση των ζημιών δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί από τις αρμόδιες αρχές.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός ακόμα και στην Κέρκυρα, όπου έδινε την εντύπωση ότι το επίκεντρο ήταν κοντά στο νησί.

Τον κύριο σεισμό ακολούθησε και νέα δόνηση έντασης 4,4R στις 16:08. Το επίκεντρο, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, εντοπίζεται 2 χλμ. Δυτικά του Αργοστολίου, στην πόλη του Ληξουρίου και με εστιακό βάθος μόλις 10 Km.

Ας σημειωθεί ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, δίνει προκαταρκτική εκτίμηση για το μέγεθος του πρώτου σεισμού τα 5,8R, ενώ εκτιμήσεις άλλων ινστιτούτων ποικίλλουν από τα 5,7 έως τα 6R.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 16.45: Στα 6 Ρίχτερ ανέβασε την εκτίμησή του για τον πρώτο σεισμό στις 15:55 το Ευρωμεσογειακό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με νεώτερη ανάρτησή του.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17.10: Πολλές είναι οι ζημιές που προκάλεσε η ισχυρότατη σεισμική δόνηση στην Κεφαλονιά. Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ξενοκράτης ενώ εσπευσμένα με ελικόπτερο μεταβαίνει στο νησί ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης με εντολή Σαμαρά.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές σε σπίτια, κατολισθήσεις σε δρόμους, στέγες που έχουν πέσει. Οι ζημιές εστιάζονται κατά κύριο λόγο στο Ληξούρι και τα γύρω χωριά, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί σύμφωνα με πληροφορίες και στο Αργοστόλι.

ΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα inkefalonia.gr, στο Αργοστόλι υπάρχουν πολλές υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα κυρίως με σπάσιμο τζαμαριών και πτώσεις αντικειμένων ενώ στο Ληξούρι ο δρόμος στη θέση Βουνί προς Χαβριάτα έχει κλείσει λόγω κατολίσθησης. Επίσης, έχει καταρρεύσει ένα σπίτι στην Κουνόπετρα, χωρίς ευτυχώς θύματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-kefalonia.net, ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, μιλώντας σε έκτακτο δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ενημερώνεται συνεχώς για προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά το σεισμό, ενώ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους. Επίσης, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο δρόμο προς Φισκάρδο (Αγκώνας – Αργοστόλι), στον Άγιο Γεώργιο στο δρόμο προς Πόρο.

Αρχική σελίδα –

Recommended For You