Σεισμός στην Κρήτη 6,2 Ριχτερ

Ισχυρή ΣΕΙΣΜΙΚΗ δόνηση στην Κρήτη μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας ριχτερ σύμφωνα με το Αμερικανικό παρατηρητήριο σεισμών, έγινε στις 19:11 στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης 84 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τυμπακίου σε βάθος 10 χιλιομέτρων
61km (38mi) S of Pirgos,
88km (55mi) SW of Ierapetra,
97km (60mi) S of Irakleion,
98km (61mi) S of Nea Alikarnassos,
409km (254mi) SSE of Athens, 
Όπως γράφει το flashnews, τα πρώτα λεπτά μετά το σεισμό υπήρξαν μικροπροβλήματα σε ηλεκτρονικές συσκευές και στο διαδίκτυο ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Νέος σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:23 στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το επίκεντρο του σεισμού εστιάζεται 95 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου.  Στο εστιακό βάθος ορίζεται στα δύο χιλιόμετρα.

Τρίτος σεισμός στην Κρήτη Νέος σεισμός, ο τρίτος μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, σημειώθηκε στις 19:29 στην Κρήτη. Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 βαθμών Ρίχτερ και το επίκεντρο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο εντοπίζεται 105 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος ορίζεται στα 60 χιλιόμετρα.

Στο «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη. Και τέταρτος σεισμός μέσα σε λίγα λεπτά. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός έχει μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο εστιάζεται 124 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος ορίζεται στα 20 χιλιόμετρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έντονη σεισμική δραστηριότητα νότια της Κρήτης. Στις 19:59 σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 116 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα.
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.02 του Σαββάτου. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 103 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος στα 30 χιλιόμετρα.

Recommended For You