Σήμερα ας φτιάξουμε Quiche Lorraine

Υλικά

Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο, σε κύβους
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3-4 κουτ. σούπας κρύο νερό
Για τη γέμιση
4 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο
αλάτι, πιπέρι
Για την επικάλυψη
3 αβγά
200 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
150 γρ. γραβιέρα σε κύβους
Διαδικασία Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ζυμώνουμε καλά με το χέρι. Στο τέλος προσθέτουμε το νερό. Ζυμώνουμε κι αν κολλάει η ζύμη στο χέρι μας, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σοτάρουμε το μπέικον στο λίπος του. Αφαιρούμε από το τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ. Αφαιρούμε και αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. 
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια πλάστη ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας. Εάν η ζύμη μας κολλάει στο τραπέζι, την πασπαλίζουμε με αλευράκι, τη διπλώνουμε και την πασπαλίζουμε ξανά. Συνεχίζουμε με το άνοιγμα της ζύμης. 
Για να μεταφέρετε τη ζύμη στην ταρτιέρα δίχως να σας σπάσει, ανοίξτε την πάνω σε ένα λαδόχαρτο και μεταφέρετε την με αυτό στην ταρτιέρα. Ακουμπήστε την μέσα και δουλέψτε τη με τα δάχτυλα ώστε να τη στρώσετε καλά. 
Τρυπάμε τη ζύμη στη βάση της για να μην μας φουσκώσει και την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα έως ότου ροδίσει ελαφρά.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη, τα αβγά και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Αραδιάζουμε στην ψημένη τάρτα το μπέικον κομμένο σε φέτες και το τυρί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα αργά και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι. 
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα περίπου έως ότου ψηθούν τα αβγά και ροδίσει η τάρτα.
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

http://www.gastronomos.gr

Recommended For You