Ρολάκια κανέλας με καρύδια

Υλικά
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
4 αυγά
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια μαργαρίνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 ½ κουταλιές κανέλα
50 γραμμάρια μαργαρίνη
100 γραμμάρια κοπανισμένα καρύδια
Για το γλασάρισμα
8 κουταλιές μαργαρίνη
1 ½ άχνη ζάχαρη
50 γραμμάρια τυρί σε κρέμα
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Μία πρέζα αλάτι
Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύστε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Προσθέστε τη ζάχαρη, την μαργαρίνη, το αλάτι τα αυγά και το αλεύρι και αναμείξτε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Ζυμώστε τα υλικά και φτιάξτε μία μπάλα ζύμης, πασπαλίζοντάς την με αλεύρι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανοίξτε σε φύλλο τη ζύμη όχι πολύ λεπτό.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Σε ένα μπολ αναμείξτε την καστανή ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα. Επαλείψτε την επιφάνεια του φύλλου της ζύμης με την μαργαρίνη και διασκορπίστε πάνω της το μείγμα καρυδιών, ζάχαρης και κανέλας.
Με προσοχή κάνετε ρολό το φύλλο και το κόβετε σε κομμάτια πάχους πέντε εκατοστών, τα οποία τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχει στρώσει λαδόκολλα. Ψήστε για δέκα λεπτά έως ότου τα ρολά πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Ενόσω τα ρολάκια ψήνονται, φτιάχνετε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά ε το μίξερ έως ότου αποκτήσουν μία αφράτη υφή. Μόλις ψηθούν τα ρολάκια, τα αφήνετε για πέντε λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια γλασάρετε.
http://dailynews24.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You