Πώς να αποστειρώσετε το σφουγγάρι που πλένετε τα πιάτα

Απολυμάνετε το σφουγγάρι της κουζίνας και διασφαλίστε ότι τα μικρόβια δεν θα φτάσουν στα πιάτα, τα ποτήρια ή τον εαυτό σας!
Με το σφουγγάρι καθαρίζετε τον λερωμένο πάγκο, τις συσκευές της κουζίνας και τα βρώμικα πιάτα, που κάνουν το επαναχρησιμοποιημένο σφουγγάρι… «πηγή» βακτηρίων!
Έρευνες αποδεικνύουν ότι ένα σφουγγάρι κουζίνας είναι 200.000 φορές πιο βρώμικο από ένα κάθισμα τουαλέτας, με 10 εκατ. βακτήρια να κάνουν «βόλτα» πάνω σε ένα σφουγγάρι.
Οι ειδικοί έχουν βρει πάνω σε σφουγγάρια ακόμα και βακτήρια που μπορούν να οδηγήσουν στην παράλυση του σώματος! Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγιεινή στο περιβάλλον της κουζίνας και να προστατεύσετε την οικογένεια σας…
1ος τρόπος
– Ξεπλύνετε το σφουγγάρι κάτω από κρύο νερό μαζί με λίγο σαπούνι πιάτων, ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα φαγητού. Στύψτε το δυνατά για να απομακρυνθεί το νερό από τον σπόγγο.
– Γεμίστε ένα μπολ με 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό και τοποθετήστε το σφουγγάρι μέσα στο μπολ.
– Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για δυο λεπτά και ρυθμίστε τον σε υψηλές θερμοκρασίες. Μην ξεχάσετε να διαβάσετε πριν τις οδηγίες του κατασκευαστή, σχετικά με τις θερμοκρασίες του φούρνου. Έτσι, θα «πεθάνουν» όλα τα πιθανά βακτήρια…
– Αφήστε το μπολ να κρυώσει εντελώς. Μην δοκιμάσετε να αφαιρέσετε το μπολ από το φούρνο… γιατί θα πάθετε έγκαυμα, ειδικά αν δεν φοράτε γάντια φούρνου!
– Περιμένετε να κρυώσει καλά το νερό και μετά αφαιρέστε το σφουγγάρι.
2ος τρόπος
– Βάλτε στα χέρια σας γάντια από καουτσούκ, ώστε να τα προστατεύσετε αποτελεσματικά!
– Αφού καθαρίσετε το σφουγγάρι με απορρυπαντικό πιάτων και το ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό, βάλτε σε ένα μικρό μπολ ζεστό νερό και λίγο χλωρίνη.
– Αφήστε το σφουγγάρι να μουλιάσει μέσα στο μπολ για 5-10 λεπτά. Πιέστε το σφουγγάρι μια-δυο φορές, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα μικρόβια από πάνω του.
– Ξεπλύνετε το καλά και πολλές φορές κάτω από κρύο νερό.
ΠΗΓΗ: flowmagazine.gr

Recommended For You