Πότε θα εισπράξουν το επίδομα παιδιών 750.000 δικαιούχοι.

Η αργοπορημένη υποβολή των δηλώσεων έριξε πίσω και τις διαδικασίες για το επίδομα παιδιών
Ελάχιστοι είναι οι τυχεροί που θα λάβουν το επίδομα παιδιών μέσα στον Ιούλιο. Οι περισσότεροι θα περιμένουν το φθινόπωρο, λόγω των καθυστερήσεων που έχει προκαλέσει η καθυστερημένη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων γράφει το money-money.gr.
Από το φθινόπωρο θα αρχίσουν να εισπράττουν τα νέα επιδόματα παιδιών οι περισσότεροι από τους περίπου 800.000 οικογενειάρχες που είναι δικαιούχοι των νέων αυτών παροχών.
Αιτία η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει ως προαπαιτούμενα για τη χορήγηση των νέων επιδομάτων την ηλεκτρονική υποβολή και την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των δικαιούχων, την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων (εντύπων Α21) και τον εξονυχιστικό έλεγχο των δηλούμενων σ’ αυτές στοιχείων.
Η ανάγκη να ολοκληρωθούν πρώτα όλες αυτές οι χρονοβόρες διαδικασίες σε συνδυασμό με την πρωτοφανή καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε φέτος η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα έχουν ως συνέπεια οι περισσότεροι δικαιούχοι να αρχίσουν να λαμβάνουν τα νέα επιδόματα από τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία που θέσπισε η ίδια η κυβέρνηση προβλέπει ότι τα επιδόματα που αντιστοιχούν στα δύο πρώτα τρίμηνα του 2013 έπρεπε να καταβληθούν στο τέλος Ιουνίου.
Μόλις 42.000 δικαιούχοι θα λάβουν το 50% των ετησίων ποσών των επιδομάτων τους αυτό το μήνα.
Οι «τυχεροί» που θα αρχίσουν να εισπράττουν τα επιδόματά τους μέσα στον Ιούλιο είναι πολύ λίγοι. Αυτή τη στιγμή ο φορέας που είναι αρμόδιος για την καταβολή των επιδομάτων, ο ΟΓΑ, έχει στα χέρια του και επεξεργάζεται μόλις 42.000 αιτήσεις (έντυπα Α21) που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά από ισάριθμους οικογενειάρχες τον Ιούνιο. Δηλαδή, μόνο ένας στους είκοσι θα εισπράξει τα χρήματα τώρα.
Τα στοιχεία που δηλώθηκαν στις αιτήσεις αυτές ελέγχονται και διασταυρώνονται με στοιχεία που αναζητούνται αυτεπάγγελτα από άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Πότε θα καταβληθεί
Για όσες αιτήσεις επιβεβαιωθεί ότι τα δηλωθέντα στοιχεία είναι αληθή, οι πληρωμές θα ξεκινήσουν στις 22 Ιουλίου. Τα ποσά που θα καταβληθούν θα καλύπτουν το 50% των συνολικών ποσών που δικαιούνται οι αιτούντες για όλο του 2013. Το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.
http://www.star-fm.gr

Recommended For You