Πόσες θερμίδες καίμε με κάθε κλικ στο ποντίκι;

Όχι πείτε μας. Όλοι όσοι καθόμαστε μπροστά από ένα υπολογιστή το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, εκείνο που κάνουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο (εκτός να βλέπουμε τι ποστάρουν οι φίλοι μας στο Facebook), δεν είναι να κάνουμε κλικ στο ποντίκι; Δεν είναι με διαφορά η πιο «δημοφιλής» δράση μας μπροστά από την οθόνη;
Ε, λοιπόν, στο Gizmodo και το Tech Crunch ανακάλυψαν ένα post στο Yahoo Ιαπωνίας, που βασίστηκε με τη σειρά του σε ένα βιβλίο με τίτλο «Μετατρέψτε τα πάντα σε θερμίδες». Ο επιστήμονας – συγγραφέας λοιπόν, υπολόγισε πόσες θερμίδες καίμε με κάθε κλικ.
Με το δεδομένο πως ένας μέσος δείκτης έχει όγκο 10,8 κυβικά εκατοστά και βάρος 11,7 γραμμάρια (ε… αν μετρήσετε και ζυγίσετε το δικό σας δείκτη και είναι βαρύτερος, αλλάξτε τους αριθμούς), υπολόγισε ο επιστήμονας πως για κάθε γραμμάριο από το σώμα μας για να το κουνήσουμε για ένα δευτερόλεπτο, απαιτούνται 16,7 μικρογραμμομόρια (micromoles) τριφωσφορικής αδενοσίνης. Η τρισφωσφορική αδενοσίνη, είναι το μόριο που μεταφέρει την ενέργεια στα κύτταρα.
Αν μετατρέψει κανείς την ποσότητα της τριφωσφορικής αδενοσίνης σε θερμίδες για όλο το δάχτυλο με βάση την σχέση 7,3 θερμίδες για κάθε μόριο ενέργειας της αδενοσίνης, θεωρητικά, με κάθε κλικ (λέει πάντα ο επιστήμονας), καίμε 1,42 θερμίδες.
Φυσικά, ο ίδιος επιστήμονας επισημαίνει πως για να καεί αυτός ο αριθμός θερμίδων, θα πρέπει ο μυς του δείκτη μας να κινητοποιείται ολοκληρωτικά, δηλαδή, να μην κάνουμε «βαριεστημένα» κλικ. Αλλά υπολογίστε, αν κάνετε 350 κλικ… μπορεί και να κάψετε ένα ολόκληρο burger. Με 240 κλικ, ένα κρουασάν σοκολάτα!
Και για να είμαστε σίγουροι… κάντε τα 500 σε κάθε περίπτωση για να είμαστε μέσα :Ρ
http://www.digitallife.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You