Πόσα ξοδεύει το Facebook για την ασφάλεια του ιδρυτή του;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Ο Zuckerberg είναι ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με αξία 47 δισεκατομμύρια $, σύμφωνα με το Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Το ποσό που δαπανά η εταιρεία για την προστασία του ιδρυτή της αγγίζει τα 4.260.000 $ και είναι αστρονομικό αν κανείς το συγκρίνει με αυτά που ξοδεύονται για τους άλλους μεγιστάνες όπως ο Jeff Bezos (1.6 εκατ, δολάρια), ο Warren Buffett (370,244 δολάρια) και ο Tim Cook (209,151 δολάρια), οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα με πολύ χαμηλότερα ποσά!

χψωφ

Το Facebook παρέχει στον Zuckerberg ένα πλήρες σύστημα ασφαλείας στο σπίτι και φύλακες που το προστατεύουνενώ η ομάδα εποπτεύεται από έναν πρώην πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που ήταν στην υπηρεσία του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ στα έξοδα της ασφάλειας περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις και η προστασία κατά τα ταξίδια του, με ποσά που ανεβάζουν κατά πολύ το σύνολο.

zuckerberg_AP120508014145

Πρόσφατο δημοσίευμα ανέφερε πως ο αριθμός των σωματοφυλάκων που κάνει 24ωρες βάρδιες στην οικία του Zuckerberg είναι 16 ενώ πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει και φωτογραφίες του που τον έδειχναν να κάνει τζόκινγκ στο Βερολίνο περιτριγυρισμένος από άντρες της ασφάλειάς του. Σε όλα αυτά, προσθέστε επίσης τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την ένοπλη επίθεση στο San Bernardino της Καλιφόρνια, που έκαναν κάποια συμβούλια να επανεξετάσουν την ασφάλεια, ανεβάζοντας κατά πολύ το μπάτζετ στις εταιρείες, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg.

3138F25A00000578-0-image-a-6_1455513431807

Ναι, έχετε απόλυτο δίκιο, για κάποιους το ποσό αυτό είναι εξωφρενικό, αλλά ο επικεφαλής μιας από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρει πως η ασφάλεια του ιδρυτή μιας εταιρείας η οποία είναι δομημένη κατά κύριο λόγο επάνω του, είναι σημαντική προτεραιότητα.

Τι λέτε εσείς;

πηγή

Recommended For You