Πριν από 11 χρόνια αποχαιρετήσαμε τα «Φιλαράκια»: 6 ιστορίες από τα παρασκήνια του τελευταίου επεισοδίου

Αν νιώθετε μια απροσδιόριστη μελαγχολία σήμερα, σαν να υπάρχει ένα κενό μέσα σας και δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί, μάλλον φταίει το ότι σαν σήμερα, 11 χρόνια πριν, προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο από τα «Φιλαράκια». Ναι, καλά διαβάσατε έντεκα (11) χρόνια έχουν περάσει από τότε. Δύσκολα το συνειδητοποιείς όταν κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκονται στο σαλόνι μας, χάρη στον αέναο κύκλο επαναλήψεων στην ελληνική τηλεόραση, είναι όμως η σκληρή πραγματικότητα.

images

Το «The Last One», ήταν το 17ο και 18ο (καθώς όλα τα επεισόδια της σειράς χωρίζονταν σε δύο μέρη) της τελευταίας, δέκατης σεζόν του «Friends» και προβλήθηκε στις 6 Μαΐου του 2004 από το δίκτυο του NBC. Οι δημιουργοί της σειράς, David Crane και Marta Kauffman έγραψαν το σενάριο του τελευταίου επεισοδίου, κλείνοντας με ικανοποιητικό τρόπο όλες τις ιστορίες των έξι αγαπημένων πρωταγωνιστών και αφήνοντας εκατομμύρια τηλεθεατές με δάκρυα στα μάτια να κοιτάζουν καθηλωμένοι την τηλεόραση.

Αν θυμάστε με κάθε λεπτομέρεια τι κάνατε εκείνη την ημέρα ή αν απλά έχετε δει το συγκεκριμένο επεισόδιο -όπως και όλα τα υπόλοιπα- περισσότερες φορές από όσες μπορείτε να θυμηθείτε, ορίστε μερικά πράγματα που έγιναν στο τελευταίο επεισόδιο του «Friends» όχι μπροστά στην κάμερα, αλλά πίσω από αυτήν.

Το τελευταίο γύρισμα έμοιαζε κάπως με αποφοίτηση

Την τελευταία στο πλατό, λίγο πριν ξεκινήσει το γύρισμα, η παραγωγή είχε φτιάξει λευκώματα-επετηρίδες για κάθε έναν από τους πρωταγωνιστές, τα οποία και τους μοίρασε. Μετά το τέλος των γυρισμάτων, δόθηκε σε κάθε ηθοποιό και μέλος του συνεργείου ένα κομμάτι από το πεζοδρόμιο που βρισκόταν έξω από το Central Perk (κομμάτι του σκηνικού, προφανώς), ως αναμνηστικό.

Τα αποχαιρετιστήρια πάρτυ ξεκίνησαν μήνες πριν

Το τελευταίο επεισόδιο των «Friends» μπορεί να έπαιξε τον Μάιο του 2004, τα πάρτυ προς τιμήν της σειράς όμως είχαν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο. Στις 19 Ιανουαρίου η Jennifer Aniston και ο, τότε, σύζυγός της Brad Pitt διοργάνωσαν ένα μεγάλο πάρτυ στο σπίτι τους, στο οποίο το κρασί προμήθευσε ο παραγωγός της σειράς Kevin Bright, ο οποίος είχε φυλαγμένα δεκάδες μπουκάλια από την πρώτη κιόλας σεζόν, ακριβώς για αυτό το γεγονός. Ηθοποιοί και συνεργείο οργάνωσαν άλλο ένα πάρτυ στις 22 Ιανουαρίου στο Hollywood, το απόλυτο αποχαιρετιστήριο πάρτυ όμως έγινε στις 24 του ίδιου μήνα, όταν και πάνω από 1000 καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν στο Park Plaza Hotel της Νέας Υόρκης, με τους Rembrandts να παίζουν ζωντανά το κλασικό τραγούδι της σειράς και τους πρωταγωνιστές να παίζουν για μια τελευταία φορά τον πιλότο της σειράς.

Η Jennifer Aniston στέρησε έξι επεισόδια από τους φαν

Αρχικά η 10η σεζόν του «Friends» θα περιλάμβανε 24 επεισόδια. Εξαιτίας όμως του φορτωμένου προγράμματος της Aniston, η οποία γύριζε αρκετές ταινίες εκείνη την περίοδο, η παραγωγή αναγκάστηκε να τα μειώσει σε 18.

Οι πρωταγωνιστές δεν ήταν μόνοι τους στο τελευταίο γύρισμα

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων γυρισμάτων, φίλοι και συγγενείς των πρωταγωνιστών βρίσκονταν πίσω από τις κάμερες και τους παρακολουθούσαν. Ο Hank Azaria (ο «David», ο επιστήμονας που τα είχε με τη Φοίβη για ένα διάστημα) και ο, τότε, σύζυγος της Courtney Cox, David Arquette, ήταν μερικοί από αυτούς. Ο τελευταίος, μάλιστα, τράβηξε και βίντεο από τα παρασκήνια πριν ξεκινήσει το τελευταίο γύρισμα.

Τα «Φιλαράκια» δανείστηκαν ένα «έθιμο» των Pearl Jam

Παρότι δεν συμβαίνει πάντα, οι Pearl Jam έχουν τη συνήθεια να κλείνουν τις συναυλίες τους με το τραγούδι «Yellow Ledbetter». Μάλλον για αυτό ο Crane και η Kauffman επέλεξαν το συγκεκριμένο κομμάτι για να παίξει στη σκηνή του δεύτερου μέρους του τελευταίου επεισοδίου, όταν η Rachel δεν ανταποκρίνεται στην ερωτική εξομολόγηση του Ross και μπαίνει στο αεροπλάνο για Παρίσι. Bonus: Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που οι Pearl Jam έδωσαν την άδεια για να χρησιμοποιηθεί κομμάτι τους σε τηλεοπτική σειρά.

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς δεν ήταν, παραδόξως, το πιο πετυχημένο σε τηλεθέαση

Το φινάλε του «Friends» είναι 4ο στην λίστα με τα πιο δημοφιλή φινάλε τηλεοπτικών σειρών στην ιστορία, από άποψη τηλεθέασης, μετά από αυτά του «M*A*S*H», του «Cheers» και του «Seinfeld». Ωστόσο, δεν κατάφερε να νικήσει τον ίδιο του τον εαυτό. Το «The Last One» έφτασε τους 52.5εκ. τηλεθεατές, αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τους 52.9εκ. που έπιασε το «The One After The Superbowl» του 1996.

http://www.huffingtonpost.gr

Recommended For You