Πολύτεκνη οικογένεια έδιωξε τον 18χρονο γιο της από το σπίτι επειδή δεν μπορεί πλέον να τον συντηρεί!!!

Η κρίση μέχρι και οικογένειες χωρίζει, κι ο 18χρονος μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, που από το σπίτι της οικογένειάς του βρέθηκε στο δρόμο, αποτελεί το πιο τραγικό παράδειγμα.
Οι πολύτεκνοι γονείς του αδυνατούν να συντηρήσουν όλα τα παιδιά της οικογένειας με αποτέλεσμα να δείξουν την έξοδο στο 18χρονο, αφήνοντάς τον να αναζητήσει την … τύχη του, στους δρόμους.
Την κατάσταση του νεαρού συνειδητοποίησαν οι συμμαθητές του στο σχολείο, όταν μετά από μία αιμορραγία οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Σε επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς του, οι γονείς απάντησαν πως δεν τους ενδιαφέρει και οι εκπαιδευτικοί “να κάνουν ότι καταλαβαίνουν με το παιδί”. Το παιδί είχε διωχθεί από το σχολείο και πριν ενηλικιωθεί, ενώ τότε, με εισαγγελική παρέμβαση είχε επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας. Μόλις όμως ενηλικιώθηκε, ο 18χρονος Νίκος είδε ξανά την πόρτα της εξόδου.
Οι συμμαθητές του, στη σελίδα του σχολείου στο Facebook, ανήρτησαν έκκληση για βοήθεια προς το 18χρονο. Οποιοσδήποτε μπορεί κι επιθυμεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο το 18χρονο μπορεί να επικοινωνήσει, απογευματινές ώρες, με το σχολείο στο 2810 223 434 και κινητό εξυπηρέτησης 6984 445879.
Προσωρινή λύση για το νεαρό βρέθηκε, με τη φιλοξενία του στο ΚΗΦΗ Αγίας Τριάδας έως ότου βρεθεί μια λύση. Παράλληλα εκ μέρους του δήμου θα επιδιωχθεί επαφή με την οικογένεια του 18χρονου, ο οποίος, εν τω μεταξύ, αναζητά μια θέση εργασίας προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.
Μέχρι τότε, στο σχολείο τοποθετούνται κουτιά για τη συγκέντρωση χρημάτων για το Νίκο αλλά κι άλλους τέσσερις μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ για το 18χρονο, μαθητές και καθηγητές συγκέντρωσαν τις ημέρες των γιορτών δύο σακούλες με τρόφιμα.
http://www.cretalive.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You