Ποιες τροφές «χτυπούν» τις ανοιξιάτικες αλλεργίες

imagesΗ πιο ωραία εποχή του χρόνου, η άνοιξη, για κάποιους μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνη αφού ”κουβαλά” μαζί της  τις… αλλεργίες.
Καταρροή, πρήξιμο στα μάτια, φτέρνισμα και είναι τα συνηθισμένα συμπτώματα των αλλεργιών της άνοιξης, τα οποία όμως είναι δυνατόν να μειωθούν, τρώγοντας  συγκεκριμένες τροφές.
Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί απέδειξαν ότι όσα τρόφιμα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φολικό οξύ, μειώνουν τις φλεγμονές που προκαλούνται από τις  αλλεργίες.
 Μπρόκολο
Το μπρόκολο έχει βρεθεί ότι περιέχει  βιταμίνη C, η οποία ανακουφίζει  από  τα αλλεργικά συμπτώματα. Επίσης τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια, περιέχουν βιταμίνης C τα οποία αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο κατά των αλλεργιών.
Σέσκουλα
Τα σέσκουλα περιέχουν καροτενοειδή τα οποία έχουν βρεθεί ότι ανακουφίζουν από τα ενοχλητικά συμπτώματα των αλλεργιών.
Κρεμμύδι και σκόρδο
Μπορεί η έντονη μυρωδιά τους να είναι αποκρουστική για ορισμένους αλλά περιέχουν μια ουσία την κερκετίνη η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει αντισταμινικές ιδιότητες.
Μαϊντανός
Ο μαϊντανός αποτελεί το φυσικό διουρητικό της φύσης και χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση του. Ωστόσο μπορεί να ανακουφίσει άμεσα  από τα ενοχλητικά συμπτώματα των αλλεργιών.
πηγή http://www.webmd.com

Recommended For You