Ποιες συνήθειες καταστρέφουν τα δόντια σας;

imagesΥπάρχουν κάποιες συνήθειες που κάνουμε οι περισσσότεροι από εμάς χωρίς να σκεφτόμαστε ότι καταστρέφουμε τα δόντια μας.

Δείτε ποιες είναι αυτές!

Μασώντας πάγο
Το μάσημα πάγο είναι φαινομενικά ακίνδυνο, αλλά η ασυναίσθητη αυτή συνήθεια  μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα δόντια μας με μικρές ρωγμές. Αυτές οι ρωγμές μπορεί να μεγαλώσουν την πάροδο του χρόνου και τελικά να σπάσει.
Αθλήματα χωρίς προστασία
Ασκήστε χωρίς να προστατεύσετε τα δόντια σας όπως να φορέστε ένα κράνος  ή το ειδικό μασελάκι. Τα δόντια σας είναι ευάλωτα στο νοκ άουτ ή στο  να καταστραφούν από πρόσκρουση σε αθλήματα  όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, χόκεϊ και το ποδόσφαιρο.
 Piercings στη γλώσσα
Το Piercings στη γλώσσα είναι μια τάση που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραύματα στην υγεία σας.
Και αυτό γιατί μπορούν επίσης να τρίβονται στα ούλα και να προκαλέσουν μόνιμη υποχώρηση των ούλων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθησία και ακόμη απώλεια των δοντιών.
Τρίξιμο δοντιών
Ο “τριγμός των οδόντων» επηρεάζει περίπου 30 με 40.000.000 άτομα στις ΗΠΑ. Συμβαίνει συνήθως τη νύχτα, μπορεί να είναι ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό από έναν γονέα, και συνδέεται συχνά με το στρες στη ζωή ενός ατόμου. Το σύνδρομο αυτό προκαλεί πίεση στα δόντια, στους μυς της γνάθου, και στο σαγόνι.
Φορώντας ένα μασέλα τη νύχτα μπορεί να αντιμετωπίστε την πρόληψη των ζημιών και να μειώσετε την πίεση στα δόντια .
Πολλά αναψυκτικά με ανθρακικό
Τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι ένας κακός συνδυασμός για τα δόντια σας. Η έκθεση των δοντιών  σε ζάχαρη και μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα. Επιπλέον,η αυξημένη έκθεση  σε οξύ μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών και να οδηγήσει σε ευαισθησία των δοντιών. Προσπαθήστε να πίνετε όξινα ποτά μέσα από ένα καλαμάκι για να αποφύγετε την επαφή με τα δόντια. Τέλος, περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το βούρτσισμα με μια μαλακή οδοντόβουρτσα μετά την έκθεση οξύ για να αποφευχθεί η περαιτέρω ανάλυση και τη φθορά του σμάλτου σας.
http://www.emedicinehealth.com

Recommended For You