Παγωμένες μπανάνες με σοκολάτα

imagesΣυστατικά

⅓ φλιτζάνι άγλυκο κακάο σε σκόνη
4 κ.σ. μέλι
5 (ή περισσότερες) μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
½ φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο
μία πρέζα αλάτι
ξυλάκια για παγωτό ή καλαμάκια
λαδόκολλα
τριμμένους ξηρούς καρπούς ή ινδική καρύδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόψτε τις μπανάνες στη μέση και προσεκτικά περάστε τες στα ξυλάκια ή στα καλαμάκια. Τοποθετήστε τις μπανάνες σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και μεταφέρετε στην κατάψυξη.
Αφήστε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν, 2-3 ώρες περίπου.

Καθώς οι μπανάνες παγώνουν, φτιάξτε τη σοκολάτα. Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα ή πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο. Μπορείτε να αφήστε το μείγμα στον πάγκο της κουζίνας σας καθώς περιμένετε τις μπανάνες να παγώσουν.

Όταν παγώσουν οι μπανάνες βγάλτε τες από την κατάψυξη. Τοποθεστήστε το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι ή κούπα. Βουτήξτε την κάθε μπανάνα στη σοκολάτα ωστε να επικαλυφθεί ολόκληρη. Όταν το λάδι καρύδας έρθει σε επαφή με την παγωμένη μπανάνα θα έχει σαν αποτέλεσμα να σκληρήνει η σοκολάτα. Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή τρίμμα καρύδας δουλέψτε γρήγορα και κάντε το πριν σκληρήνει η σοκολάτα!
Ξανατοποθετήστε τις μπανάνες στη λαδόκολλα μόλις σκληρύνει η σοκολάτα.
Καταναλώστε κατευθείαν ή ξαναβάλετε στην κατάψυξη.

Σημειώσεις
Εάν επιθυμείτε πιο παχιά επικάλυψη σοκολάτας, ακολουθήστε να βήματα παραπάνω και μην προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή καρύδα. Ξανατοποθετήστε τις μπανάνες στην κατάψυξη για λίγη ώρα και επαναλάβετε ξανά τα βήματα προσθέτοντας και στο τέλος τους ξηρούς καρπούς.

Κρίκη Σταυρούλα,

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Homepage

Recommended For You