Πίθηκος στο Διάστημα με Πύραυλο!

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εκτόξευσε με επιτυχία στο Διάστημα μια κάψουλα στην οποία βρισκόταν ένας πίθηκος, επίτευγμα που παρουσιάζεται από τις ιρανικές αρχές ως ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του στόχου για μια επανδρωμένη αποστολή.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, η κάψουλα -που ονομάστηκε Πισγάμ- εκτοξεύθηκε με έναν πύραυλο σε ύψος 120 χλμ. κι επέστρεψε στο έδαφος χωρίς να υποστεί ζημιές και με το πιθηκάκι σώο και αβλαβές.
Το Ιράν έχει κάνει γνωστά από καιρό τα σχέδιά της να στείλει αστροναύτη στο Διάστημα, ως μέρος ενός φιλόδοξου προγράμματος με στόχο την επιστημονική παρατήρηση.
Η Τεχεράνη έχει κάνει στο παρελθόν ανακοινώσεις για αποστολή δορυφόρων στο Διάστημα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2010, με την ευκαιρία της 31ης επετείου της ισλαμικής επανάστασης, ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε στο Διάστημα πύραυλο που έφερε στην κεφαλή του πειραματική κάψουλα με ζώντες οργανισμούς, μεταξύ αυτών ένα ποντίκι, χελώνες και σκουλίκια.
Το καθεστώς υποστηρίζει ότι ο σκοπός των σχεδίων του είναι ειρηνικός και σχετίζεται με την παρατήρηση φυσικών φαινομένων και καταστροφών και με τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, η Δύση ανησυχεί ότι η πυραυλική τεχνολογία που αναπτύσσει το Ιράν στο πλαίσιο του διαστημικού της προγράμματος θα μπορούσε να οδηγήσει στον εξοπλισμό των πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές.
http://www.megatv.com

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You