Πέντε τροφές για να μείνετε πάντα νέοι

Είναι γνωστό ότι η σωστή διατροφή μπορεί να κάνει θαύματα. Με την κατάλληλη και υγιεινή διατροφή, λοιπόν, μπορείτε να διατηρήσετε την νεότητά σας αποφεύγοντας να χρησιμοποιείτε τα χημικά παρασκευάσματα του εμπορίου.

images

Ας δούμε παρακάτω τις 5 αντιγηραντικές τροφές:

Μπρόκολο: Περιέχει φυτοθρεπτικές ουσίες που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό, πολεμώντας την εμφάνιση των ρυτίδων. Είναι λοιπόν μια πολύ δυνατή αντιγηραντική τροφή που μπορείτε να καταναλώνετε χωρίς μέτρο.

Μύρτιλλο: Δεν πρόκειται μόνο για ένα πεντανόστιμο φρούτο. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της νεότητάς σας. Βοηθούν να κρατάτε το μυαλό σας σε εγρήγορση και τη μνήμη σας σε άριστη κατάσταση, καθώς επίσης εμποδίζουν την εμφάνιση ρυτίδων και βοηθούν στην ανθεκτικότητα των αγγείων. Τα μύρτιλλα είναι ευεργετικά για την καρδιά και δεν επιτρέπουν τον εκφυλισμό της ωχρής κηλίδας και της όρασης.

Αβοκάντο: Η φλούδα του είναι πλούσια σε βιταμίνες Β και Ε και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι πολύ θρεπτικά στοιχεία για την επιδερμίδα σας. Περιέχει επίσης βιταμίνη C, η οποία είναι καταλυτική για την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό.

Σκόρδο: Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αλλισίνη και Diallyl disulfide, οι οποίες είναι δύο ουσίες θρεπτικές που δρουν σαν φυσικά αντιοξειδωτικά και αντι-φλεγμονώδη και ρυθμίζουν την καρδιακή δραστηριότητα, αλλά και μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στον οργανισμό. Περιέχει ακόμα πολυφαινόλες που ενυδατώνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα από εξωτερικούς παράγοντες.

Σκουμπρί: Ψάρι πλούσιο σε ωμέγα 3, μας προμηθεύει με λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες απαραίτητες για την αναδόμηση των κυττάρων της επιδερμίδας, ρυθμίζοντας ακόμα την καρδιακή λειτουργία.

Πηγή: onmed.gr

Recommended For You