Πένες με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί

Υλικά:

1) 250 γραμμάρια πένες
2) 200 γραμμάρια σπαράγγια άγρια
3) 150 γραμμάρια κρεμώδες κατσικίσιο τυρί
4) 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5) Το ξύσμα ενός λεμονιού
6) Αλάτι
7) Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
8) Νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν

Μέθοδος:

Πλένετε και καθαρίζετε τα σπαράγγια. Τα λυγίζετε με το χέρι και εκεί που σπάνε σημαίνει πως είναι το τρυφερό μέρος. Πετάτε τις ουρές και κρατάτε το επάνω μέρος τους. Τα κόβετε σε κομμάτια στο μέγεθος των ζυμαρικών.

Σε μια κατσαρόλα με αύθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά όπως λέει η συσκευασία τους.

Περίπου 3 λεπτά πριν να είναι έτοιμα βάζετε μέσα στην κατσαρόλα που βράζουν και τα σπαράγγια για να ζεματιστούν και αυτά και να βράσουν. Δεν θέλουν παραπάνω χρόνο. Αν δεν νιώθετε ασφαλείς με αυτή τη διαδικασία και πιστεύετε πως θα τα παραβράσετε ή θα τα αφήσετε ωμά γιατί δεν θα συμβαδίσει ο χρόνος βρασμού των ζυμαρικών με αυτόν των σπαραγγιών, τότε μπορείτε να βράσετε τα σπαράγγια σε ένα μικρό ξεχωριστό κατσαρολάκι.

Σουρώνετε τα ζυμαρικά με τα σπαράγγια και κρατάτε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε το κατσικίσιο τυρί μέσα. Επίσης προσθέτετε λίγο από το νερό των ζυμαρικών (περίπου ¼ φλιτζανιού), φρεσκοτριμμένο πιπέρι καθώς και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύετε να γίνουν ένα μίγμα και όταν συμβεί αυτό ρίχνετε μέσα τα ζυμαρικά με τα σπαράγγια και ανακατεύετε. Αν χρειάζετε προσθέτετε λίγο από τα ζυμαρικά έτσι ώστε να γίνει τόσο κρεμώδης όσο επιθειμείτε. Δοκιμάζετε και διορθώνετε στο αλάτι.

Σερβίρετε το φαγητό αμέσως!!

http://laxtaristessyntages.blogspot.gr

Recommended For You